Park na Trgu kralja Aleksandra dobija nove staze i više zelenila

Izvor: JužneVesti.com, 05.Jun.2023, 15:50

Park na Trgu kralja Aleksandra dobija nove staze i više zelenila

Rekonstrukcija parka kod niškog Pravnog fakulteta je u toku i trenutno se izvode radovi na uređenju pešačkih staza, nakon kojih će taj deo Trga kralja Aleksandra dobiti više zelenila, kako je najavljeno.

Izvođač radova je firma Trace, a kako je rečeno od radnika koji su na terenu, pored pešačkih staza koje će biti popločane i sa novim ivičnjacima, park dobija i sistem za navodnjavanje zelenila.Rekonstrukcija pešačkih staza; foto: JV/T. T.

Postavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se pločice u bojama, trenutno se kopa za to popločavanje i na svakom ostrvu će biti uvedena struja i voda kojom će se zalivati trava i biljke u parku - kaže jedan radnik.

Iz Grada nisu odgovorili koliko para je izdvojeno za rekonstrukciju parka, a ranije je rečeno da bi radovi trebalo da budu završeni za mesec i po dana.Planiran i sistem za navodnjavanje; foto: JV/T. T.

Imamo dosta oštećenja što se tiče pešačkih dela, tako da ćemo kompletno sanirati staze za pešake, a ostali deo će kolege iz Mediane urediti lepom dekoracijom. Za mesec do mesec i po ćemo imati kompletan novi park - rekao je ranije v. d. direktora Direkcije za izgradnju Zoran Prokić.

Projekat uređenja je izradio Zavod za urbanizam, a prema ranijim najavama gradonačenice Dragane Sotirovski, sledeći za rekonstukciju je park na Margeru.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.