Park kod “Delte” u Nišu konačno dostupan građanima

Izvor: JužneVesti.com, 29.Dec.2022, 14:45

Park kod “Delte” u Nišu konačno dostupan građanima

Iako je rok za završetak bio proleće 2022. godine, park kod tržnog centra Delta planet u Nišu od danas je otvoren za građane pošto su metalne ograde konačno sklonjene. Radnici JKP Mediana čuvaće park i beležiti, kako kažu, nedostatke na kraju svakog radnog dana.

Radnici "Mediane" će čuvati park; foto: JV / Tamara RadovanovićIzgradnja parka na Bulevaru Nemanjića počela je pre skoro godinu i po dana, vađenjem panjeva od topola i lipa koje su prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << tu posečene.

Od drveća trenutno je tu nekoliko desetina mladih sadnica i veštačka novogodišnja jelka. Park ima dečije mobilijare, klupe, korpe za otpatke, svetiljke, ali i čuvare koji bi trebalo da brinu o tome da sve to ne bude uništeno.

Svakog dana tokom radnog vremena pregledaćemo park i na kraju radnog vremena popuniti ček listu i upisati nedostatke na parkovskim mobilijarima, dečijim mobilijarima, sadnicama, travnjacima i cvetnim površinama i sve to uneti u napomene i predati odgovornom licu koje prati naš rad - navodi radnik Mediane i čuvar parka Žarko Matijaš.

Uklonjena metalna ograda; foto: JV / Tamara RadovanovićIako su nadležni najpre govorili da je reč o donaciji kompanije Delta, za ozelenjavanje, zalivne sisteme i sadnju drveća izdvojeno je oko 6,8 miliona dinara, a za mobilijare oko 8,2 miliona dinara.

Za mobilijare bile su zadužene firme Korali iz Kraljeva i Džungla 035 iz Jagodine.

Park izgleda drugačije u odnosu na idejni projekat, a iz Grada su ranije naveli da je razlog to što su građani predložili dodatne sadržaje. Nadležni ističu i da je Niš dobio novi park posle 30 godina, od 1992.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.