Panon kup: Srbija lako sa Rumunijom

Izvor: B92, 29.Okt.2009, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panon kup: Srbija lako sa Rumunijom

Košarkaši Partizana izgubili su od Efes Pilsena 77:67 (15:15, 20:22, 22:16, 20:14) u Istanbulu u drugom kolu Evrolige.

Partizan je vodio posle prvih 20 minuta ali je u nastavku meča, kao i protiv Unikahe, ostao bez snage. Sjajan u 'crno-belom' timu bio je Aleksandar Marić koji je i pored problema sa ličnim greškama ubacio 19 poena uz pet skokova. Odličan je bio i Mekejleb sa deset poena i sedam asistencija. Kod Efesa najefikasniji bio je Smit sa 18, dok je Šumpert >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ubacio 17. Peker je imao po 8 poena i skokova.

Igor Rakočević bio je neprimetan u Efesu tokom 30 minuta, ali je u završnici meča, kada je Partizan odustao od odbrane u pokušaju da stigne šest poena zaostatka postigao nekoliko vezanih poena i na kraju meč završio sa 14.

Pred 8.000 gledalaca u instabulskoj dvorani "Abdi Ipekči", u prvom poluvremenu Partizan je uspeo da nadigra rivala dobrom igrom u odbrani i solidnim šutem za tri poena. U prvih deset minuta sjajan je bio Aleksandar Marić (6 poena, 3 skoka) ali je Australijanac, kao i na prvom meču protiv Unikahe, brzo stigao do tri faula. Krajem poluvremena zahvaljujući prodorima MekKejleba i trojkama Veselog Partizan je preokrenuo prednost Efesa od -9 na 37:35.

'Crno-beli' su odlično igrali u odbrani, ali su bez Marića imali problema u reketu Efesa čiji su igrači do pauze stigli do četiri blokade. Najbolji u redovima turske ekipe u ovom periodu bio je Amerikanac Čarls Smit sa deset poena. Tada je Efes prvi put poveo i serijom 9:0 stigao do 25:18, a kasnije i do 29:20.

Međutim, motivisanom igrom Boa Lestera MekKejleba (4as) koji je vezao asistenciju, ukradenu loptu i dva slobodna bacanja, Partizan se vratio u igru i smanjio na 29:26. Šumpert trojkom 'diže' na 32:26, ali Jan Veseli sa dve vezane trojke donosi izjednačenje. Još jednom trojkom, koju je postigao Roberts, 'crno-beli' dolaze i do prednosti pred treću četvrtinu. Partizan je možda mogao i do osetljivije prednosti ali je Slavko Vraneš bio skoro neupotrebljiv u napadu, mada je visoki centar sjajno igrao u odbrani skupivši šest skokova, najviše od svih igrača.

Međutim, treće period u potpunosti je pripao domaćem timu koji je zahvaljujući pre svega poenima raspoloženih Šumperta i Smita brzo preokrenuo rezultat i došao do vođstva koje je do kraja perioda očuvao. Ipak, Marić i MekKejleb nisu dozvolili Efesu da stigne do veće prednosti od četiri poena (57:53).

Početkom poslednje četvrtine 'crno-beli' stižu brzo do izjednačenja, ali Šupert i na ovom meču veoma slabi Rakočević vraćaju svoj tim na +4. Zahvaljujući greškama igrača Partizana u napadu Turci stižu i do +9 polovinom perioda (66:57). U ovom delu meča igrač Efesa, Butsi Torton promašio je prvo slobodno bacanje posle 21. uzastopno pogođenog na prethodnim utakmicama.

U završnici meča 'crno-beli' su neorganizovanom igrom napravili nekoliko grešeka u napadu što su brzi bekovi Efesa iskoristili i na kraju doneli deset poena prednosti svom timu.

Efes Pilsen – Partizan 77:67 (15:15, 20:22, 22:16, 20:14)

Partizan: Roberts 9, Sinovec 1, Mekejleb 10, Kecman 7, Milošević 6, Rašić, Mitrović, Božić, Marić 19, Veseli 10, Đekić 3, Vraneš 2

Efes Pilsen: Kasun 9, Smit 18, Rakočević 14, Šumpert 17, Tunčeri 2, Torton 7, Peker 8, Nahbar, Kuko, Santijago, Guler, Arslan 2

Partizan posle prva dva meča u Grupi B ima dva poraza, a u trećem kolu igra protiv francuskog Orleana 5. novembra u 'Pioniru'.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.