Palilula pod vodom posle nevremena u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jul.2020, 22:51

Palilula pod vodom posle nevremena u Nišu

Jaka kiša praćena grmljavinom zadesila je večeras Niš, a kako javljaju čitaoci opet je, tradiconalno ovog leta, najviše problema na Paliluli gde voda ponovo ulazi u dvorišta.

Nešto pre 20:30 krenuo je jak pljusak koji se polako smiruje, ali po treći put za nešto više od mesec dana, građani opet imaju sa poplavljenim ulicama, dvorištima i podrumima.

Voda ulazi u dvorišta i podrume u uicama na Paliluli - Njegoševoj i Hajduk Veljkovoj.

Mini jezero >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je napravljeno i na raskrsnici Knjaževačke i nedavno rekonstruisane Studeničke, a velika voda zadržava se i na kružnom toku kod Doma zdravlja.

Kako javljaju čitaoci u Zetskoj je ponovo, kako opisuju, katastrofalno stanje, a podvožnjak i deo oko stare zgrade Kliničkog centra i stadiona Čair su potpuno poplavljeni. Opet kiša i poplave; foto: Lj. J.

Poplava ima i u drugim naseljima, kako javljaju čitaoci u naselju Duvanište poplavljena je Ulica Dimitrija Dragovića gde ljudi gaze u vodi do kolena, a voda teče i ulicama u Durlanu, gde se vozila jedva kreću kod ugla ulica Despota Đurđa i Knjaževačke.

Prodire voda sa svih strana. Kao u filmu. Kanalizacija se vračala. Ovo je gore nego ikad. Niko nije ni snimao ninslikao, kad je naišla voda nismo znali šta nas je snašlo - kažu Nišlije.

Velika količina vode, kako se vidi na snimcima, juri i ulicama Svetolika Rankovića i Zdravke Vučkovića.

Voda se ujezerila i na Bulevaru Svetog Pantelejmona kod kružnog toka i marketa "AS", a slike i snimke koje čitaoci šalju iz Njegoševe i Kovanlučke više podsećaju na rečna korita nego na kolovoz.

"Katastrofa" - tom rečju situaciju opisuju stanovnici Njegoševe ulice, čiji je deo nakon prošle poplave totalno uništen.

Autobus ne može da prođe, ulica je neprohodna. Kanalizacija nam je zapušena, tona kamenja je na ulici, kamenita plaža je ispred kuće.

Ekipe Vodogradnje su danas počeli da rade u ulici, iskopali su i nasipali tampon, voda je sada sve to odnela, iskopala i skrenula u kuće - pričaju Nišlije.

Na paliluskim ulicama su ekipe Vodovda, ali i kako javljaju građani, i predsednik Opštine Aleksandar Ždrale.

Kako nezvanično saznajemo od građana predsednik Opštine je rekao da će 5 porodica biti evakuisane, među kojima je jedna i sa bebom od 10 dana, Kako Nišlije koje žive na Paliluli opisuju nevreme, voda je protutnjala, ostavila pustoš, a čak je pomerila automobile i ogradu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Niš i Palilula iz ugla poplavljenih [video]

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jul.2020, 11:46

Jaka kiša praćena grmljavinom zadesila je sinoć Niš, a najviše čitalaca sa Palilule, koja je bila poplavljena treći put ovog leta, Južnim vestima je slalo snimke svoje okoline i kuća...Nešto pre 20:30 krenuo je jak pljusak, a samo desetak minuta kasnije krenuli su i izveštaji o novim poplavama...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.