“Palfinger” otvara pogon u Nišu - do 2027. godine mesta za 375 radnika

Izvor: JužneVesti.com, 17.Maj.2023, 16:22

“Palfinger” otvara pogon u Nišu - do 2027. godine mesta za 375 radnika

Dugo najavljivana austrijska kompanija “Palfinger” trebalo bi da krene sa radom 2024. godine, a do 2027. godine biće dostupno oko 375 novih radnih mesta, saopštili su iz kompanije. “Palfinger” se bavi proizvodnjom inovativnih rešenja za kranove i sisteme podizanjai investiraće 35,5 miliona evra u novo postrojenje u Nišu.

Iako je više puta najavljivano, otvaranje autrijske kompanije Palfinger sada je izvesno jer su iz kompanije potvrdili da će investirati preko >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 4 milijarde dinara u novo postrojenje za proizvodnju u Nišu. Kompanija se bavi proizvodnjom inovativnih rešenja za kranove i sistema podizanja i, kako kažu, planiraju da u Nišu prošire svoje proizvodne kapacitete.

Ovo super-moderno postrojenje se savršeno uklapa u lanac vrednosti kompanije koji čine više od 30 postrojenja širom sveta. Proizvodnja u Nišu će početi 2024. godine. Do momenta kompletiranja projekta, 2027. godine, biće kreirano oko 375 novih radnih mesta u niškom regionu - saopštili su.

Dodaju da će prvi građevinski radovi biti završeni 2024. godine, a do 2027. godine postepeno će uspostaviti proizvodnju čeličnih komponenti i podsklopova za široku paletu proizvodnih linija, od dizalica za utovar do pristupnih platformi.

Veliku investiciju najavili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski su pred izbore 2022. godine, ali nisu potvridili da je “veliki tajanstveni investitor” kompanija Palfinger. Početkom godine, gradski većnik Nenad Stanković rekao je za Južne vesti i za 2023. godinu planirana i "veoma izvesna" - izgradnja austrijske fabrike Palfinger.

Gradonačelnica je više puta ove godine najavljivala Palfinger, a prilikom posete austrijskog ambasadora Kristijana Ebnera rekla je da če važna investicija vrlo brzo doći u Niš. Poslednji put, najavila je Palfinger na Sajmu zapošljavanja.

Tokom leta nas čekaju dve velike investicije, a to su to su kineske fabrike Jusei i Xingyu koje su međusobni kooperanti, ali nas čeka i dolazak austrijskog Palfingera, koji će praviti svoju fabriku blizu Niške Banje, u toj industrijskoj zoni i mislim da će sa određenim brojem radnika, brojka od 18.970 nezaposlenih u ovom trenutku, biti još manja - rekla je Sotirovski.

Kako su istakli i gradonačelnica i predstavnici kompanije, projekat je podržala Vlada Republike Srbije i proglašen je investicijom od nacionalnog interesa.

Iz kompanije poručuju da se bave kombinovanjem fizičkih i digitalnih rešenja, odnosno pružaju integralna rešenja za podizanje što će za klijente kompanije značiti da na jednom mestu mogu "dobiti i hardversko i softversko rešenje, odnosno visoko umrežene, individualno konfigurisane proizvode".

Navode da održavaju visoke standarde u arhitekturi novih zgrada, te će postrojenje u Nišu će racionalno štedeti i proizvoditi energiju. Kažu da će fotonaponski sistemi prekrivati krovnu površinu, samostalno proizvoditi snagu, grejanje i hlađenje biće regulisano, pa će radnicima biti obezbeđeni “najpovoljniji mogući temperaturni uslovi unutar fabrike u svakom trenutku”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Palfinger najavio dolazak u Niš

Izvor: JUGpress.com, 17.Maj.2023

NIŠ..  U sklopu svoje strategije rasta, kompanija Palfinger, kao vodeći svetski proizvođač inovativnih rešenja za kranove i sisteme podizanja investiraće 35,5 miliona evra, više od četiri milijarde dinara, u novo postrojenje za proizvodnju komponenti u Nišu, čime će proširiti svoje proizvodne...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.