Pakete za penzionere deliće volonteri, penzioneri ne moraju da se prijavljuju

Izvor: JužneVesti.com, 26.Mar.2020, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakete za penzionere deliće volonteri, penzioneri ne moraju da se prijavljuju

I niški penzioneri koji primaju manje od 30.000 dinara dobiće paket pomoći sa namirnicama i sredstvima za higijenu, donosiće im volonteri po kućama, a kako kažu nadležni, posebnih prijava neće biti, već će ih deliti po evidenciji iz baze podataka.

U Beogradu je krenulo pakovanje paketa koji, kako pišu mediji, teže 8 kilograma i u njima su: kilogram brašna i šećera, litar ulja, pašteta, mesni narezak, kafa, čaj, supa, deterdžent, sapun, toalet-papir.

Penzioneri >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz niške Opštine Medijana pitaju kome da se prijave za najavljene pakete, ali iz Opštine kažu da spiskova neće biti.

Ne bi trebalo nigde da se prijavljuju, jer ćemo mi taj spisak dobiti direktno iz Beograda iz baze podataka. Jedan broj paketa biće odvojen za Niš, za one sa primanjima ispod 30.000 - kažu iz Medijane.

Dodaju da će te pakete deliti volonteri i da će ih penzionerima odneti na kućni prag, jer je svima koji imaju iznad 65 godina zabranjeno kretanje zbog opasnosti od korona virusa.

Najavljena procedura u Beogradu jeste da će penzionere neko obavestiti o paketu i najaviti volontere, pa će im paket ostaviti ispred vrata, bez kontakta.

Konkretne najave za Niš trebalo bi da saopšti Gradski štab za vanredne situacije.

Stariji sugrađani mogu se obratiti kontakt centrima ukoliko im je potrebna svakodnevna dostava namirnica zbog zabrane izlaska iz kuća. Opština Medijana uvela je i dodatne brojeve.

Zbog mnogih poziva starijih sugrađana, iz Udruženja penzionera grada Niša kažu da ne učestvuju u ovoj akciji i da nemaju informacije kada će akcija početi, jer ipak nisu deo lokalne samouprave već udruženje.

Poručuju i da su privremeno suspendovali rad.

U našim stručnim službama angažovane su starije osobe iz najugroženije kategorije, koje uz to i podležu zabrani kretanja propisanoj nakon uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije. U želji da poštujemo odluke i preventine mere, ali i damo svoj doprinos u borbi protiv epidemije korona virusa, primorani smo da sve naše aktivnosti privremeno suspendujemo - navode iz Udruženja.

Navode i da će nastaviti sa akcijama i aktivnostima kad prođe vanredno stanje i epidemija, a pozivaju starije građane da poštuju preventivne mere i ne izlaze iz svojih domova.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Paketi prehrambenih proizvoda za penzionere sa penzijama nižim od 30.000

Izvor: Danas, 27.Mar.2020, 15:18

Prema naredbi Štaba za vanredne situacije opštine Majdanpek penzioneri čija penzija ne prelazi iznos od 30 hiljada dinara dobiće humanitarnu pomoć odnosno paket prehrambenih proizvoda.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.