PAPA test, mamografija, dezintometrija i skrining pregledi u subotu u Domu zdravlja Niš

Izvor: JužneVesti.com, 16.Feb.2024, 13:29

PAPA test, mamografija, dezintometrija i skrining pregledi u subotu u Domu zdravlja Niš

U subotu, 17. februara od 7 do 14 sati u centralnom objektu niškog Doma zdravlja biće održana akcija preventivnih i skrining pregleda, za koje nije potrebno zakazivanje. Žene se pozivaju da urade PAPA test i mamografiju, a biće rađeni i pregledi na rano otkrivanje karcinoma debelog creva, dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti i depresije.

Kako saopštavaju iz Doma zdravlja, sve žene starosti od 25 do 64 godine moći će da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << materice – PAPA test.

Uzimanje brisa radiće se na I spratu, ordinacija br. 55, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu - navode.

Na radiologiji će sve žene starosti od 50 do 69 godina moći da obave mamografiju, dok će Služba za polivalentnu patronažu poziva organizovati obuku za samopregled dojke.

Oni koji sumnjaju da imaju osteoporozu, moći će da urade dezintometriju, test kojim se određuje koštana gustina.

U subotu će se raditi i pregledi na rano otkrivanje karcinoma debelog creva, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i depresije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.