Otvoreno niško prihvatilište za odrasle koje može da primi 15 korisnika

Izvor: JužneVesti.com, 14.Mar.2022, 17:59

Otvoreno niško prihvatilište za odrasle koje može da primi 15 korisnika

Dva meseca od prvog roka i po dobijanju potrebne licence Ministarstva za rad, prihvatilište za odrasle i stare u Nišu, zvanično je otvoreno i spremno da primi korisnike kojima je iz različitih razloga, potreban smeštaj.

U novootvorenom prihvatilištu na koje se čekalo od prošle godine, mogu da borave oni koji se nalazi na evidenciji Centra za socijalni rad, oni koji poseduju uputni nalog za prijem i zdravstveni karton, a mesta ima za ukupno 15 korisnika.Boravak nije ograničen; >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << foto: T. T.

Mi na evidenciji Centra za socijalni rad imamo evidentirano 11 ljudi, ali negde nam je praksa prošle godine pokazala da smo imali veći broj i ono što je jako važno da kažemo je da ljudi nemaju ograničenja u boravku - rekla je zamenica gradonačelnice Dušica Davidović.

Korisnicima na raspolaganju trpezarija, kuhinja i kupatilo; foto: T. T.Svi koji budu koristili usluge prihvatilišta imaće na raspolaganju sobu, trpezariju, ambulantu i kupatilo, odvojene prostorije za muškarce i žene, kao i porodičnu sobu za one koji se nađu u nekoj neprilici.

Pored toga, Predškolska ustanova “Pčelica” će biti zadužena za pripremu hrane za ljude koji borave u prihvatilištu.

Podsetimo, ovaj objekat, tokom najhladnijih dana ove zime najugroženiji građani nisu dočekali, a umesto toga nalazile su se alternative za pomoć.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.