Otvorena izložba „Retrospektiva Hilandara kroz vekove“

Izvor: NTV.rs, 13.Okt.2013, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba „Retrospektiva Hilandara kroz vekove“

U Paviljonu u Tvrđavi otvorena je izložba “Retrospektiva Hilandara kroz vekove – 1198-1998” autora – akademskog slikara Tomislava Petrovića. Ova izložba je još jedna od aktivnosti niške Galerije savremene likovne umetnosti u obeležavanju 17 vekova od donošenja Milanskog edikta.
Tomislav Toma Petrović rođen je 1936. godine u Beogradu. Školovao se u Beogradu, Novom Sadu i Firenci. Član je ULUS-a od 1967. godine, a član je i Evropske umetničke asocijacije. Radio je >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << u niškoj Umetničkoj školi kao profesor crtanja više od 10 godina.
Izložba “Retrospektiva Hilandara kroz vekove” nastala je devedestih godina prošlog veka .
Svojom crtačkom linijom Tomislav Petrović ovekovečio je i sve igumane manastira Hilandar, a ovu izložbu je 2000. godine blagoslovio i patrijarh srpski Pavle.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vremeplov: Rođen Rade Marković

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2013, 08:51

Na današnji dan, 1921. godine, rođen je Rade Marković, srpski glumac. U svetu glume bio je aktivan čitavih šest decenija i ostavio je neizbrisiv trag u istoriji srpske kulture. Studirao je Tehnički a potom Filozofski fakultet u rodnom Beogradu, ali se posvetio glumi, igrajući najpre u amaterskim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Otvorena izložba "Hilandar kroz vekove"

Izvor: JužneVesti.com, 14.Okt.2013

Posetioci Paviljona u niškoj Tvrđavi mogu da vide dela beogradskog slikara Tomislava Petrovića predstavljena na izložbi "Retrospektiva Hilandara kroz vekove".

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.