Otvoren poziv za dodelu finansijske podrške organizacijama mladih i za mlade

Izvor: RadioCity.rs, 04.Nov.2020, 15:05

Otvoren poziv za dodelu finansijske podrške organizacijama mladih i za mlade

Želimo da osnažimo mlade ljude u Srbiji da budu angažovani, informisani, demokratski građani i građanke, a medijsku i digitalnu pismenost kao i povećanu vidljivost mladih u medijima, vidimo kao sredstvo postizanja tog cilja, kažu iz organizacije.
Konkurs je raspisan u saradnji sa Institutom za medije i različitosti, Krovnom organizacijom mladih Srbije, PU Lokal Press, Institucijom za medije i različtosti – Zapadni Balkan i Društvom za Novinsku izdavačku delatnost Agenda >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << 2020.
Program bi trebalo da doprinese povećanoj vidljivost mladih, da prikaže pozitivnu sliku mladih ljudi koji učestvuju i imaju glas u društvu i rasvetli probleme sa kojima se mladi suočavaju.
Iz organizacije navode da je ukupan budžet programa podrške organizacijama civilnog društva 60.000 evra, a planirana podrška je za najviše 20 projekata, gde je pojedinačna vrednost projekta između 2.000 i 5.000 evra. Rok za sprovođenje ograničen na 6 meseci.
Predstavnici organizacija koje budu prošle i dobile bespovratna sredstva imaće jednodnevnu obuku o pravilima i procedurama sprovođenja EU grantova(projekta). Obuke će obuhvatiti teme upravljanja projektima, pravila  o vidljivostii i finansijsko izveštavanje, kao i mentorsku podršku.
Rok za prijavu je 30. novembar do 17 časova. Više informacija i formular za prijavu možete pronaći ovde.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.