Otvoren novi vrtić u Duvaništu

Izvor: JužneVesti.com, 03.Sep.2015, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren novi vrtić u Duvaništu

Vrtić „Cvetić“ u Nišu, u kome se primenjuju NTC sistem učenja i Montesori program, otvorio je svoj drugi objekat i to u naselju Duvanište.

Otvaranje novog vrtića u Ulici Radoja Dakića 43 najavljeno je predstavom „Put oko sveta“ pozorišta „Pepino“.

Prema rečima vlasnice „Cvetića“ Danijele Đurović na ideju da pored objekta u Cvijićevoj otvore novi došli su jer je bilo puno zainteresovanih roditelja iz Duvaništa koji su želeli >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da upišu svoje dete u ovaj vrtić zbog programa po kome vaspitači rade i mogućnosti kraćeg boravka dece.

Ovaj vrtić u ponudi imaće boravak na 3, 4 i 6 sati u toku dana, a takođe i popodnevne radionice za predškolce i decu do trećeg razreda osnovne škole – kaže Đurovićeva.

NTC sistem učenja je program koji razvija dečje potencijale i posebno je pogodan za ranu detekciju darovite dece. Sadrži niz interesantnih aktivnosti, kao što su učenje simbola – zastave, marke automobila, robne marke, učenje kroz zagonetna pitanja i zagonetne priče i poligone koji kombinuju različite fizičke aktivnosti – objašnjava Đurovićeva.

Sada se u „Cvetiću“ osim NTC radionica za predškolce odražavaju i NTC seminari za roditelje koje vodi autor programa, dr Ranko Rajović.

U vrtiću radimo i po Montesori programu koji je odličan za razvoj fine motorike, koncentracije i za usvajanje početnih elemenata pisanja. Takođe, radimo na razvoju govora, usvajanju osnovnih matematičkih pojmova i poznavanju okoline – objašnjava direktorka vrtića „Cvetić“.

Redovne su i likovno-kreativne radionice, dramske radionice kao i razvojne muzičke radionice koje sprovodi muzikoterapeut Ivana Ilić iz studija Musicorn. Takođe, u redovne aktivnosti u vrtiću spada i učenje engleskog i nemačkog jezika.

Deca imaju obavezna logopedska testiranja, kontrolu stomatologa i pedijatrijske preglede.

Nakon punih jedanaest godina rada, sa ponosom mogu da kažem da se deca iz vrtića Cvetić prepoznaju u školi po načinu razmišljanja, radoznalosti i snalažljivosti. Ugradili smo u njih sve potrebne vrline za vreme u kome će odrastati i živeti – ističe Đurovićeva.

Upis je u toku, a roditelji sve informacije mogu dobiti direktno u vrtićima ili na broj 063669904.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.