Otvoren Sajam kratke elektronske forme

Izvor: RTS, 30.Nov.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Sajam kratke elektronske forme

Deveti po redu Sajam kratke elektronske forme (KEF) otvoren je u kulturnom centru Reks. Tema ovogodišnje izložbe kratkih video radova je "štek". Istovremeno, izložbe se održavaju i u Nišu i Novom Sadu.

Više od sto autora i autorskih grupa poslalo je svoje radove koji u kratkim video formama od 30 sekundi odgovaraju na pitanje ko, šta, gde, kako i zašto krije ili čuva. Izložba će biti  otvorena do 1. decembra.

"Tema Sajma reflektuje aktuelna društvena i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << politička događanja, pokušavajući da motiviše učesnike najrazličitijih profesija za otkrivanje novih strategija za njihovo razumevanje", kaže Nebojša Milikić, inicijator i koordinator KEF-a.

Organizatori Sajma kratke elektronske forme navode da tema ovogodišnje izložbe otvara mogućnost za raznovrsne deskriptivne i ironične političke, ali i ekonomske konotacije postojećih problema ne samo domaćeg već i globalnog društva.

Na otvaranju izložbe, najuspešnijim učesnicima dodeljene su nagrade Reksovog žirija u vidu tehničke opreme u vrednosti od 120 hiljada dinara, a po zatvaranju KEF-a biće dodeljena i nagrada publike.

S obzirom na to da organizatori izložbi u Beogradu, Nišu i Novom Sadu dolaze iz različitih institucionalnih i organizacionih miljea, cilj KEF-a je da se izložba održi na način za koji organizatori misle da je najsvrsishodniji za njihovu sredinu i publiku.

Realizaciju KEF-a pomogli su Gradski sekretarijat za kulturu Skupštine grada i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Ovo je deveti po redu Sajam kratke elektronske forme koji se uzastopno od 2000. godine održava poslednjih dana novembra.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.