Otvoren 6. Medijana festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 20.Mar.2014, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren 6. Medijana festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu (VIDEO)

Sa dolaskom proleća otvoren je i šesti Medijana festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu. Kroz brojne manifestacije niški đaci i ove godine imaju priliku da se druže sa najpoznatijim srpskim pesnicima za decu. Organizator festivala je gradska opština Medijana.
Pesničko drvo ljubavi, hrast po imenu Dušan, u dvorištu OŠ „Dušan Radović“ posadili su Ljubivoje Ršumović, jedan od najomiljenijih dečjih pesnika i predsednik GO Medijana Nebojša Krstić. Nakon toga, praznik dečje poezije, 6. „Medijana festival“ svečano je otvoren.
Pored Ljubivoja Ršumovića sa decom se na Medijana festivalu druže i Dobrica Erić, Tode Nikoletić, Rusomir Arsić, Vlasta Cenić, Violeta Jović i ostali. Niški osnovci ne kriju zadovoljstvo što konačno imaju priliku da upoznaju autore svojih omiljenih stihova.
Večeras je na programu okrugli sto “Bio jednom jedan neizbrisiv lav” o značaju književnog dela Dušana Radovića. Najuspešnijima na literarnom i likovnom konkursu sutra će biti uručene nagrade, a 6. Medijana festival završiće se programom „Neka vide deca plavog zeca“, gde će se u Pozorištu lutaka dečji pesnici družiti sa najmlađim Nišlijama.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.