Otkud da Hitna bude kod izvorišta Medijana - promenili zonu zaštite, može više da se gradi

Izvor: JužneVesti.com, 17.Apr.2024, 14:08

Otkud da Hitna bude kod izvorišta "Medijana" - promenili zonu zaštite, može više da se gradi

Pre dva meseca izmenjen je Plan generalne regulacije Gradske opštine Medijana, a jedna od novina je umanjenje površine zone neposredne i uže sanitarne zaštite izvorišta vodosnabdevanja “Medijana”. To znači da je povećana zona šire zaštite u kojoj je moguće graditi, a upravo u toj zoni najavljena je gradnja nove zgrade niške Hitne pomoći. Stručnjak sa Instituta za hidrotehniku i vodno-ekološko inženjersvo kaže da izgradnja neće ugroziti izvorište, ako se sve uradi po propisima i nakon toga postoji monitoring tog područja.
Izmeštanje i gradnja nove Hitne pomoći u Nišu pominje se tek od skoro, a kako kažu nadležni, određena je lokacija za gradnju na Bulevaru Medijana, između “Stop šopa” i “Dis”-a,...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.