Osuđenici niškog KPZ-a i u analnom otvoru kriju drogu

Izvor: JužneVesti.com, 16.Okt.2015, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđenici niškog KPZ-a i u analnom otvoru kriju drogu

Jedan od najbizarnijih načina na koji osuđenici niškog KPZ-a unose drogu u zatvor je tako što je sakriju u analni otvor, a kada zatvorski lekar ne može da je izvuče odatle, službenici KPZ-a moraju da čekaju da osuđenik obavi veliku nuždu.

Upravnik KPZ-a Aleksandar Grbović ističe da se dešava da, prilikom zatvorskih poseta, osuđeniku neko dostavi kesicu sa narkoticima koju on, da bi je uneo neprimećeno, sakrije čak i u “telesnoj šupljini”.

Jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prilikom je osuđeniku supruga u svojoj telesnoj šupljini donela drogu, i on je na isti način uneo u zatvor. Uzeli smo i njegov i njen DNK kako bismo dokazali da mu je ona donela drogu, tako da je onda i ona osuđena - kaže Grbović.

Kada posumnjaju da osuđenik u svom telesnom otvoru skriva kesicu sa narkoticima, šalju ga zatvorskom lekaru koji može da je izvuče onda kada je ona “blizu otvora”.

Takvu intervenciju, bez saglasnosti osuđenika, zatvorskom lekaru odskora omogućava Zakon o izvršenju krivičnih sankcija.

Međutim, kada su narkotici dublje u telu osuđenika, kaže Grbović, moraju da ga šalju u Klinički centar. Tamošnji gastroenterolog, objašnjava, ima prava da odbije intervenciju ukoliko za nju nema saglasnost osuđenika, s obzirom da tako propisuje Zakon o pravima pacijenata.

Naravno da osuđenik neće da da saglasnost jer zna šta mu je u telesnoj šupljini, i onda naši službenici moraju da ga čekaju i po nekoliko dana da ode u toalet, da mu stave rešetku na šolju i čekaju da izbaci iz sebe i narkotike - kaže upravnik KPZ-a.

Ne samo da, objašnjava on, “suprotnost” ova dva zakona otežava suzbijanje krijumčarenja narkotika po zatvorima, nego KPZ-u fali još minimum 100 ljudi, kao i psi obučeni za pronalaženje narkotika, koji bi ovaj nezahvalan posao umnogome olakšali.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U KPZ Niš kriju drogu u analnom otvoru

Izvor: OkRadio.rs, 16.Okt.2015

Jedan od najbizarnijih načina na koji osuđenici niškog KPZ-a unose drogu u zatvor je tako što je sakriju u analni otvor, a kada zatvorski lekar ne može da je izvuče odatle, službenici KPZ-a moraju da čekaju da osuđenik obavi veliku nuždu. Upravnik KPZ-a Aleksandar Grbović ističe da se dešava...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.