Izvor: RTV 5, 31.Jul.2012, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostao samo "Fantazija"

Još ništa od akva parka kod Niške banje. Na mestu gde je trebalo da nikne kompleks hotela i bazena i dalje je samo ledina. Od potpisivanja ugovora prošlo je godinu i po dana  I svi izgleda po neŠto čekaju. Grad da mu investitor uplati 26 miliona dinara na ime komunalnih taksi ondosno uredjenje gradjevinskog zemljišta , a  Italnis  da se promeni plan detaljne regulacije.
A da li je kasno postaviti pitanje finansija. Na sajtu Agencije za privredne registre jasno piše sa kojim novcem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << je raspolagao Italnis od svog osnivanja 2010. i u 2011. Stanisavljević, jedan od suvlasnika ove italijanske kompanije kaže za TV5 da mu prilikom potpisivanja ugovora o kupovini Loznog kalema niko nije tražio bankarske garancije . Krajem prošle godine tadašnji gradonačelnik medjutim uveravao je javnost da je bez razloga skeptična.
Lokacija lozni kalem prodata je zvanično u februaru 2010. italijanskoj firmi Italnis grup. Površina od 15 hektara prodata je po ceni od 780 dinara po kvadratu. Predstavnik grupe Stefanija vlasnika kapitala Đorđo Zanmarki tada je obeĆao da će u izgradnju čitavog kompleksa biti uloženo oko 100 miliona evra i da će zaposliti oko 800 radnika.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.