Osnovni sud naložio da JKP “Gorica” vrati na posao otpuštenog sindikalca

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jun.2021, 13:30

Osnovni sud naložio da JKP “Gorica” vrati na posao otpuštenog sindikalca

Osnovni sud u Nišu ocenio je da je sindikalac iz JKP “Gorica” Rade Rašović nezakonito otpušten i preduzeću je naloženo da ga vrati na posao, ali je ovo preduzeće uložilo žalbu Apelacionom sudu. Radna grupa čiji je bio član ukazivala je na brojne nepravilnosti, ali se niko zbog tih nepravilnosti nije našao pred pravosudnim organima.

Pre Rašovića otkaz u “Gorici” dobili su i drugi članovi radne grupe koja je ispitivala poslovanje preduzeća.

U rešenju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Osnovnog suda navodi se da su me neosnovano otpustili s posla. Otpušteni su i Zoran Jovanović i Tatjana Bulatović. Tatjana je u međuvremenu rešenjem Apelacionog suda vraćena na posao i preduzeće joj je isplatilo zarade, dok je Zoranu Jovanoviću naloženo ponovno suđenje u Osnovnom sudu kako bi se utvrdile još neke činjenice – kaže Rašović.

Jovanović i Rašović optuženi su i za uznermiravanje javnostu;foto:JVDok čekaju da se vrate u preduzeće, Rašoviću i Jovanoviću sudi se i za uznemiravanje javnosti jer su javno izneli tvrdnje o radu “Gorice”.

Mi imamo dokaze za sve što smo ustanovili, imamo i ljude koji su tome svedočili. Nakon svega što smo saznali očekivali smo odlikovanje, a ne tužbu – kazao je Zoran Jovanović kada je prvo ročište odloženo za 7.jul.

Osim što je ostao bez posla, Rade Rašović je ostao i bez državljanstva, a za to saznao kada je pokušao da se kandiduje za odbornika u Opštini Pantelej na poslednjim izborima.

Rašović je nakon otkaza podneo zahtev da mu se dodeli status uzbunjivača, ali mu je iz Višeg suda saopšteno da će o tome odlučivati nakon što Apelacioni odluči da li će biti vraćen na posao.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.