Osnovan Gradski odbor Srpske lige, traže da Niš bude sedište Ministarstva odbrane

Izvor: JužneVesti.com, 07.Maj.2018, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovan Gradski odbor Srpske lige, traže da Niš bude sedište Ministarstva odbrane

Politička scena Niša “bogatija” je za još jednu stranku. Osnovan je odbor Srpske lige u Nišu, a za predsednika je izabran 23-godišnji student prava Aleksandar Janjić. Navode da se zalažu da Niš bude regionalni centar, kao i da se “mladi probude iz apatije”. Predsednik stranke Aleksandar Đurđev poručio “svom” Gradskom odboru da za 2 godine treba da budu u vlasti.

Ova stranka kojoj u proglasu piše da sledi “tradiciju evropskog i srpskog konzervativizma” >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i “da su tradicionalizam i hrišćanstvo nepresušni izvori najboljeg što je naša civilizacija iznedrila”, pred oko dvadesetak članova jednoglasno je izabrala petočlani Gradski odbor, a među njima i 25-godišnjeg diplomiranog pravnika Stefana Bojičića.

Svi koji žele da menjaju na bolje neka se uključe u rad Srpske lige. Uskoro ćemo izneti rešenja za sve konkretne probleme u gradu. Zalagaćemo se da probudimo mlade iz apatije, za veća izdavanja za Niš, da Niš postane regionalni centar. Zalagaćemo se i za reviziju politike - rekao je Bojičić.

Jedan od “programskih ciljeva” Srpske lige je i decentralizacija državnih institucija, pa su predstavnici ove stranke predložili da u Nišu bude smešteno Ministarstvo odbrane.

U Gradski odbor pored Janjića i Bojičića izabrani su i Anica Miljković, Lazar Stojiljković i Julija Gvozdenović.

Žele da uđu u vlast za 2 godine; Foto: M. Z.Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev i ostali funkcioneri stranke obišli su i Srpsko-ruski humanitarni centar i zatražili da Rusi u Nišu dobiju dugo čekani i osporavani diplomatski status.

Tom prilikom Đurđev je imao i specijalan poklon za kodirektora Centra Viktora Guljeviča.

Poklonili smo sliku sa likom ruskog generala Mihaila Černajeva, glavnokomandujućeg moravske divizije srpske vojske, koji je bio pripadnik srpske vojske, zajedno sa šest oficira i 3.000 ruskih dobrovoljaca iz uglednih ruskih porodica, u srpsko-turskom ratu 1876. godine - naveo je Đurđev.

Iako su “najmlađa” politička stranka u gradu, lider Srpske lige Aleksandar Đurđev poručio je svojim stranačkim saborcima da “naprave plan kako bi za 2 godine bili vlast”.

Imate krizu vlasti kod vas u gradu. Ne treba nikakva ozbiljnija organizacija da se zauzme vlast. Srpska liga treba za 2 godine da bude u vlasti u Nišu i da preuzme odgovornost za neki resor. Narod hoće nove, obrazovane, pristojne - naveo je Đurđev.

O politici Aleksandra Vučića kao personifikaciji Srpske napredne stranke, Đurđev se nije direktno izjasnio, ali je naveo da će na lokalu podržati “one političke partnere koji će više energije, vremena i budžeta utrošiti na zapošljavanje nego na ekologiju”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.