Osmogodišnjaci prave čestitke da pomognu bolesnoj deci da ozdrave

Izvor: RadioCity.rs, 07.Dec.2020, 01:35

Osmogodišnjaci prave čestitke da pomognu bolesnoj deci da ozdrave

Vodila sam ih u Beograd na kontrolu kod oftamologa. U pekari su točili limunadu za malu Aniku i tako skupljali novac. Tokom celog  puta  bile  su pod utiskom i razmišlaje šta da urade da pomogu. Predlog su iznele učiteljici, ali im je odgovorila da mora da se konsultuje sa direktorom zbog čitave situacije. Usput su se dogovorile sa drugaricama i počele da rade, započinje priču Snežana Živanović Miletić, majka devojčica Brankice i Danice za City radio.

Objašnjava >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << da nije smela da ih pusti da same prodaju čestitke ispred škole, tako da su kontaktirale Marinu Adamović humanitarku koja je sa radošću  prihvatila. Marina Adamović za City radio kaže da je dirnula humanost devojčica, koje su se nesebično uključile u ovu akciju. Čestitke koje je Adamovićeva otkupila predala je odeljenju za prevremeno rođenu decu u KC Niš.

Snežana priča da se deca sastaju svako popodne kad zavrse domaci i rade. Imamo i komišije koji su u izolaciji i oni crtaju.Našu malu humanu fabriku čine Brankica, Danica, Ema, Dunja, Senka, Mihajlo, Nina i još mnogo dece. Ona deca koju ne poznajemo prave čestitke kod kuće i daju svojim učiteljicama, a oni ih dalje prosleđuju Brankici, kaže sagovornica.
Kao majka sam jako ponosna na njih jer su srcem u svemu ovome, malene, a svesne. Umesto da slobodno vreme provode ispred ekrana, kao što to  deca čine, one biraju da svoje vreme kvalitetno utroše kako bi pomogle drugima, ističe Snežana.


Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.