Izvor: JužneVesti.com, 13.Nov.2023, 16:48

Osmogodišnja Aja iz Niša peva, a tata svira saksofon - pesmom ukazuju na važnost roditeljske ljubavi

Spot za pesmu Tata svira saksofon, koju peva 8-godišnja Aja Minčić iz Niša, objavljen je pre nekoliko dana, a njen tata Andrija Minčić, koji kaže da u njemu igra samo sporednu ulogu, ističe da je ovaj video rezultat roditeljske ljubavi i potrebe da se ostavi trag u sećanjima dece, kao i da se pošalje poruka mamama i tatama da u ovom užurbanom vremenu ipak pronađu vreme za svoju decu i podrže ih u njihovim interesovanjima.

Aja se ovom pesmom predstavila na ovogodišnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << festivalu “Majska pesma”, a nakon toga su rešili da snime i spot. I za pesmu, i za spot, zadužene su bile Nišlije. Đorđe Marković je komponovao muziku, napisao tekst i aranžman, a Aleksandar Milovanović je napisao scenario, snimio i montirao video.

Sve je snimljeno u niškoj Gimnaziji "Stevan Sremac", a u spotu su Ajini drugari iz odeljenja II/2 OŠ "Ratko Vukićević", Hadži Marko Dimitrijević je u ulozi učitelja, a plesale su članice kluba Illusion.

Imali smo energiju i ujedinili smo se svi oko te ideje. Motiv je bio da Aji ostavimo jedan opipljiv trag i uspomenu na svoje detinjstvo - kaže Andrija Miničić, Ajin tata koji je poznati niški saksofonista.

Dodaje da za ovih nekoliko dana kako je spot objavljen nailaze na sjajne reakcije, a da je jedna od glavnih poruka da roditelji treba da budu tu uz decu i dele interesovanja sa njima.

Toliko smo svi na toj životnoj traci, a opet se sve svodi da deca treba da znaju da smo tu za njih, da osećaju da smo tu. Jer vreme koje im ne posvećujemo nećemo nadoknaditi tako što ćemo ih odvesti u prodavnicu igračaka i kupiti im šta žele. Njima je mnogo bitnije da smo sa njima, da smo prisutni i da se zajedno igramo - kaže Minčić.

Dodaje da dete uvek može odraslog naučiti da bude veseo bez razloga, da bude uvek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi.

Ako već insistiramo da budemo ozbiljni u ovom našem svetu odraslih, onda da budemo onoliko ozbiljni koliko su deca posvećena igri. Jer njima je igra sve. Ne treba da ugasimo i potiskujemo to dete u sebi - ističe Andrija.

Aja ide u Muzičku školu, svira klavir, a trenira i ritmičku gimnastiku i moderni ples.

Ovaj spot je simbioza svih stvari koje ona voli. Kad neko čuje šta sve radi, možda zvuči da je previše za jedno dete od 8 godina, ali to su impulsi koje mi pratimo i podržavamo. Pitao sam je baš nedavno da li joj je previše svih tih obaveza, ali ona kaže da sve to voli i da može, pa ne želimo da je sputavamo - kaže Andrija.

Kada je pita šta želi da bude kad poraste, kaže da se to menja iz dana u dan, pa je jednog dana plan da bude bankarka, nekog dana plesačica, a nekog učiteljica.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.