Opština Pantelej najavila izmenu već izmenjene rute “somborske” linije

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jul.2019, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Pantelej najavila izmenu već izmenjene rute “somborske” linije

Dan nakon pisanja Južnih vesti o mukama građana zbog izmenjene trase gradske linije 5, Železnička stanica - Somborska, predsednik niške Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević najavio je promenu maršute. Kojim putem će sada prolaziti ova linija, kaže, javnost će naknadno biti obaveštena.

Zbog radova na rekonstrukciji Ulice Kosovke devojke u niškom naselju Pantelej, frekventna autobuska linija 5 Železnička stanica - Somborska izmenila je trasu, pa prolazi Knjaževačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i Studeničkom do njenog “ulivanja” u Somborski bulevar. To za neke građane predstavlja problem, pa je nakon teksta o tome u Južnim vestima, reagovao Vasiljević.

Kaže da je sazvao hitan sastanak sa predstavnicima Direkcije za izgradnju grada Niša, resornog gradskog Sekretarijata za komunalne delatnosti i saobraćaj i Direkcije za javni prevoz.

Na sastanku je zauzet jedinstven stav da se iznađe drugačije rešenje u izmenjenom režimu prevoza koje bi podmirilo potrebe ogromnog broja građana nastanjenih u ovom delu Opštine Pantelej, dok traju aktuelni radovi. Građani će putem medija biti obavešteni o novoj trasi i režimu saobraćaja odnosno redu vožnje gradskih autobusa u ovom delu Panteleja.

Podsetimo, radovi na Ulici Kosovke devojke počeli su 15. jula i trajaće do sredine avgusta. Ulica je zatvorena za saobraćaj, a samim tim je i izmenjena trasa linije Železnička stanica - Somborska, koja inače prolazi ovim putem.

Odluka da ne prolazi bar delom Somborskog bulevara kod pojedinih žitelja ovog kraja izazvala je bes. Kažu da su autobusi mogli da prolaze i nekom drugom ulicom koja bi omogućila da linija u većem delu pokrije Somborski bulevar.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.