Opština Medijana: Radi 17 javnih česma u Nišu, voda svuda ispravna

Izvor: JužneVesti.com, 24.Maj.2023, 11:26

Opština Medijana: Radi 17 javnih česma u Nišu, voda svuda ispravna

Na teritoriji Gradske opštine Medijana radi 17 javnih česama i na svima je potvrđena ispravnost vode, tvrde iz Opštine. U toku je popravka česme na keju kod hotela My Place, a česma “Puž” u čairskom parku ne radi zbog velikog kvara, niti se zna kada će biti u funkciji.

"Puž" ne radi zbog kvara; foto: JV / Ljubica Jocić Nišlije će moći da piju vodu na skoro svim česmama na teritoriji najveće opštine, a očekuje se da uskoro voda bude dostupna i na česmi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kod hotela My Place. Na vodu u parku Čair, građani će morati da sačekaju jer “Puž” neće biti u funkciji neko vreme.

Od juče 17 česama na našoj teritoriji radi, a u toku je popravka na česmi kod hotela My Place. U saradnji sa gradom, videćemo kako da rešimo problem sa česmom "Puž" jer tu već godinama postoji veliki kvar - kažu iz Opštine.

Građani mogu da koriste vodu sa česme kod Kalče, na Trgu Pavla Stojkovića, Trgu 14. Oktobar, Trgu Republike, Trgu Patrijarha Pavla, kao i sa česme “Lavovi” na Trgu kralja Milana. Voda je pijaća i sa česama Ktitor u Duvanišu, “Burence” kod Palilulske rampe, kod pekare “Bata Bane” i spomenika “Ćele kule”.

Analize su potvrdile je fizičko-hemijsku ispravnost vode - navode iz Opštine.

Kažu da je voda je za piće i sa česme ispred zgrade Opštine Medijana, kod Suda, Trebinjske česme kod Doma zdravlja, TC Zona 2 i sa česme “Brodić” u naselju Brzi Brod. I Donina česma koja je u potpunosti rekonstruisana krajem prošle godine je u funkciji.

Održavanje česama u gradu i ove godine radilo je Javno preduzeće Nišstan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.