Opoziciona grupa preti peticijom ako se ne reši problem parkiranja i poskupljenja grejanja u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 17.Avg.2023, 16:16

Opoziciona grupa "preti" peticijom ako se ne reši problem parkiranja i poskupljenja grejanja u Nišu

Izgradnja još jedne javne garaže na jednoj od tri lokacije, smanjila bi problem sa nedovoljnim brojem parking mesta u Nišu, dok bi dodatne subvencije socijano ugroženim Nišlijama olakšale otplaćivanje grejanja koje je ponovo poskupelo. Pored ovoga, zahtevaju i ukidanje sistema "Oko sokolovo" dok se ne reši problem sa parkiranjem. U suprotnom će, kažu, pokrenuti peticiju.

To što Nišu ima oko 3.600 parking mesta, a oko 100.000 automobila samo po sebi pokazuje koliki je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << problem parkiranja u gradu, smatra Svetlana Radovanović, članica predsedništva koalicije "Niš moj grad".

Hoćemo da pohvalimo to je da postoji jedno novo pravilo kod izgradnje - jedan stan, jedno parking mesto. To je jako dobro, međutim problem je što investitoi opet vrše zloupotrebu, jer kad dobiju upotrebnu dozvolu, oni prenamene prostor i to ne bude garaža, nego bude neki lokal. Takve treba kažnjavati, a ne obrične građane koji nemaju gde da parkiraju - kaže Radovanović.

Iz odborničke grupe traže i da se ukine rad video nadzora "Oko sokolovo" sve dok se ne reši problem nedostajućih parking mesta, u suprotnom, najavljuju peticiju.

Odbornik u Skupštini Grada Miodrag Stanković, rekao je da su za javnu garažu još 2012. godine postojale tri lokacije - kod stadiona "Čair", kod auto-pijace ili preko puta Opštine, ali da ih do danas gradska vlast nije sagledala i iskoristila.

Stanković se osvrnuo i na novo poskupljenje grejanja.

Kontinuirano povećanje cene grejenja, uz urušavanje ionako teške materijalne situacije naših sugrađana, dovelo je do toga da su ljudi masovno počeli da se isključuju sa daljinskog grejanja. Prešli su na druge izvore grejanja koji nimalo nisu efikasni poput daljinskog, a što je još gore mnogo više zagađuju životnu sredinu, odnosno vazduh koji udišemo - rekao je on.

Zbog toga zahtevaju da Grad odustane od ovog poskupljenja grejanja, dok ne krene da subvencioniše daljinsko grejanje svim socialno ugroženim licima, čime bi najugroženije Nišlije bile izuzete od poskupljenja grejanja i ostalih komunalnih poskupljenja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.