Opozicija traži da niška Skupština formira anketni odbor koji bi ispitao rad Ljubivoja Slavkovića

Izvor: JužneVesti.com, 17.Apr.2021, 09:57

Opozicija traži da niška Skupština formira anketni odbor koji bi ispitao rad Ljubivoja Slavkovića

Zahtev da Skupština Grada Niša formira višestranački nepristrasni anketni odbor koji će preispitati da li je poštovao zakon i kako je radio bivši zamenik gradonačelnik Niša Ljubivoje Slavković, podneo je predsedniku niškog parlamenta odbornik koalicije "Niš, moj grad" Branislav Jovanović.

Naredna sednica niške Skupštine zakazana je za četvrtak, 22. april, a Jovanović je zvanično zatražio da se na zasedanju nađe još jedna tačka - preispitivanje rada bivšeg >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zamenika gradonačelnika koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je sa još jednim odgovornim licem oštetio preduzeće Blok Signal za višemilionski iznos.

Kako se radi o potencijalno društveno opasnoj osobi i čoveku koji je vodio Grad, tražim da se formira nezavisna komisija – anketni odbor koji će nepristrasno ispitati dosadašnji rad gospodina Slavkovića i o tome obavestiti Skupštinu u roku od 30 dana - kaže Jovanović.

Napominje da je Slavković obavljao je najvažnije poslove u gradu, borio se protiv korupcije i kriminala i podsticao hapšenja.

Anketni odbor bi posebnu pažnju trebao da obrati na period njegovog rada u posebno otvorenoj kancelariji za njega u Tržnom centru „Kalča“ gde je radio na poslovima rešavanja imovinsko pravnih odnosa na budućoj trasi zaobilazne pruge oko Niša, pritom primajući punu penziju i platu. Kako vidimo, radi se o osobi kod koje postoji sumnja za sklonost zloupotrebama, a, kako smo čuli, Grad pregovara i sa privatnom firmom MGF „Promo“ doo Niš oko Tržnog centra Srbija koja sa niškim „Građevinarom“ za taj objekat duguje Gradu blizu milijardu dinara. U ovoj firmi je gospodin Slavković bio jedan od rukovodioca, a do hapšenja je možda učestvovao u pregovorima sa gradom kao čovek od poverenja i ugleda na rešenju tog problema gde je Grad sve izgubio - kaže Jovanović.

On predlaže da anketni odbor čini 5 osoba, a da jedna od njih bude predstavnik opozicije. Napominje i da taj odbor treba da ima rok od 30 dana od formiranja da podnese izveštaj.

Podsetimo, Slavković je uhapšen 23. marta, nakon pritvora je pušten, a određena mu je mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.