Opozicija protiv “granitiranja” niškog trga: Bacanje 300 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2019, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija protiv “granitiranja” niškog trga: Bacanje 300 miliona dinara

Šminkanje, predizborna kampanja i nabacivanje posla beogradskim firmama - tako odbornici grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović i Dragoslav Ćirković ocenjuju započetu rekonstrukciju niškog Trga kralja Milana i poručuju vlastima da će zbog svega neko morati da odgovara.

Raskopavanje centralnog niškog trga je počelo, što je obeležila i opozicija. Odbornik Branislav Jovanović rekonstrukcije trgova po Srbiji naziva specijalitetom naprednjačkih vlasti, a nišku >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << verziju ovog posla ocenjuje kao - bahatost, rasipništvo, luksuz i rušilaštvo.

Kao najspornije ocenjuje cenu od 300 miliona dinara i materijal - granit.

Rekonstrukcija trga košta 220 miliona, Tvrđavskog mesta 50, a svetla 30 miliona. Kako to da behaton ovde ( na trgu) ne odgovara, a odgovara u parku na Keju. Zar nam je potreban granit iz Finske? Devedesetih su koristili granit iz Ukrajine, ali je naša demokratska vlast (1996-2000) bila štedljiva i to promenila u behaton iz Lapova - kaže Jovanović.

Odbornik Jovanović napominje da nisu protiv razvoja, ali da postoje drugi prioriteti - deca i obdaništa, voda i kanalizacija, zapošljavanje, zdravstvo i poljoprivreda.

Ovo je šminka, kao i grebanje asfalta po Nišu, predizborna kampanja, nabacivanje poslova beogradskim firmama - rekao je Jovanović.

Njegov kolega iz “Niš, moj grad” Dragoslav Ćirković navodi da je matrica ista i u Leskovcu, Aleksincu i Nišu, pa za rekonstrukcije kaže - već viđeno.Započeto raskopavanje; Foto: JV

Ne bi me začudilo i da promene spomenik oslobodiocima i postave spomenik Aleksandru Vučiću - kaže Ćirković.

A za tih 300 miliona dinara, prema rečima Ćirkovića, moguće je napraviti 5 obdaništa.

Zbunjujuće je kome trebaju ploče umesto zelenila. Vapićemo letos za kiseonikom. Moraju da postoje prioriteti kao što su obdaništa, ali važna je kampanja - dodaje Ćirković.

Opozicija je za subotu najavila novu akciju - fudbalsku utakmicu na behaton pločama u parku na Keju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.