Opozicija čeka odgovor - tražili salu u kojoj je bio Vacić

Izvor: JužneVesti.com, 20.Nov.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija čeka odgovor - tražili salu u kojoj je bio Vacić

Niški Savez za Srbiju podneo je zahtev i za tribinu traže istu salu u kojoj je osnivačku skupštinu imala i Srpska desnica, a za koju je predsednik opštine Pantelej rekao da svaka stranka može da je dobije. Vasiljević kaže da će potpisati dozvolu ako sala nije zauzeta u tom terminu.

Vacićeva tribina u sali MK Moša Pijade, koja je tik uz policijsku stanicu, donela je buru na nišku političku obalu, a izazvala i reakciju najveće opozicione koalicije. U ime Saveza za Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zahtev za održavanje tribine podneo je jedan od poverenika Narodne stranke Dragan Stojadinović.

Lično sam podneo zahtev juče popodne na pisarnici Opštine. Obećali su da će odgovoriti danas. Ukoliko odgovor bude negativan, to će biti skandalozno. Ako se odobri, držaćemo tribinu sledećeg utorka o temi bojkota izbora - navodi Stojadinović.

Podneo zahtev, čeka se odgovor: Foto: MiRCPredstavnik SzS dodao je da je inspiracija za zahtev bila osnivačka skupština Srpske desnice održana u ponedeljak uveče.

U proteklom periodu bilo nam je nemoguće da dobijemo prostoriju za tribunu. Pošto smo videli da jedna vanparlamentarna stranka drži tribunu u jednoj od mesnih kancelarija, prosto nam je neverovatno da mogu da nas odbiju za tu istu kancelariju - napominje Stojadinović.

Sala MK Moša Pijade u nadležnosti je Panteleja. Predsednik te Opštine Bratimir Vasiljević juče je tvrdio da svima potpisuje dozvolu i da ni ne gleda ko traži. Najavio je da će tako biti i ovog puta.

Nije još došao zahtev do mene. Čim bude došla pošta sigurno ću da potpišem i da odobrim korišćenje sale. Neće biti nikakav problem. Samo ako je u tom trenutku sala slobodna. Ako neko nije zauzeo pre njih - objasnio je Vasiljević.

U jučerašnjem odgovoru na pitanja o tome kome dozvoljava korišćenje salu mesne kancelarije, Vasiljević je tvrdio da ne pravi selekciju.

Ovu mogu, a skupštinsku salu ne dajemo nikom, pa ni SNS-u - kaže Vasiljević.

Međutim, na Fejsbuk i Tviter stranici Srpske napredne stranke postoje slike naprednjakinja iz sale Skupštine Panteleja. Torta, natpisi SNS, Unije žena i tribina na temu prevencije raka dojke, svedoče da se sala ipak koristila i za vladajuću stranku.

Međutim, Vasiljević ostaje pri svom odgovoru.

U Opštini? Ne. Kod nas u Skupštini Opštine mi jednostavno ne damo nikom, ni našoj stranci. Nikome ne damo da u sali Skupštine Opštine obeležava bilo šta - tvrdi Vasiljević.

Na fotografiji se vidi logo Opštine, a i novinari Južnih vesti koji su pratili skupštinska zasedanja u Panteleju potvrđuju da je reč o istoj sali.

Fotografija ne laže; Foto: prtscr FB SNS

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.