Oporavak konja ostavljenog na vrućini biće dug, potreban novac za lečenje

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jul.2023, 16:38

Oporavak konja ostavljenog na vrućini biće dug, potreban novac za lečenje

Nakon pregleda stručnjaka ustanovljeno je da je konj koji je ostavljen na vrućini u centru Niša u teškom stanju, ima brojne dijagnoze i trebaće mu dosta vremena za oporavak. Za njegovo ozdravljenje potrebna je pomoć, ističu iz Zoo Planeta, jer je stacionar pun, a nedostaju im hrana i novac za lečenje.

Zbrinuli ostavljenog konja; foto: "Zoo Planet" Po zbrinjavanju konja u prihvatilište Zoo Planeta, njega su pregledali specijalista za konje iz Požarevca, profesori >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i studenti Veterinarskog fakluteta u Beogradu nakon čega je ustanovljeno da je životinja u teškom stanju i određena je odgovarajuća terapija. Dušan Stojanović iz Zoo Planeta kaže da će konju Morou, kako su ga nazvali, trebati dugo vremena za potpuni oporavak.

Malo je bolje, počeo je da se kreće, malo je veseliji i rehidriran je, nije mu više naborana koža. Ipak, i dalje je u teškom stanju, veterinari su rekli da ima bolest kopita, deformitet kičme, dermatitis, oboljenje jetre i moguće je da ima hepatitis. Nastavljamo sa terapijom i čišćenjem rana, za sada sme da jede samo dijetalnu hranu, a onda ćemo ubaciti proteinsku kako bi počeo da se goji - kaže Stojanović.

Potrebna pomoć i drugim životinjama; foto: JV/J.A. Za oporavak konja Moroa, ali i drugih životinja koje su ovih dana stigle u Zoo planet potrebna je pomoć, pre svega novčana zbog troškova lečenja povređenih životinja.

Pun nam je stacionar, imamo povređenu rodu, sovu, vrane, ježeve. Treba nam novac za lečenje, za hranu i za milion drugih stvari. Sada je vreme kada kupujemo seno i slamu, spremamo se za zimu, potrebno nam je 8.000 bala sena - ističe Dušan Stojanović.

Svi koji žele da pomognu životinjama mogu to da urade uplatom novca na žiro račun Udruženja Zoo Planet 105-22423-78 ili putem PayPal-a [email protected].

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.