Opet obećanje o izmeštanju pruge iz centra Niša - do kraja godine kreću radovi

Izvor: JužneVesti.com, 19.Feb.2024, 18:51

Opet obećanje o izmeštanju pruge iz centra Niša - "do kraja godine kreću radovi"

Uz brze pruge, o kojima se često licitira kada će biti započete, a kada završene, Nišlijama je do sada najčešće obećavano izmeštanje pruge iz centra grada. Poslednje u nizu dala je premijerka Ana Brnabić koja je naglasila je o tome već razgovarala sa ministrom Goranom Vesićem i da će "videti sa njim" da radovi krenu do kraja godine.

Obećanja koje Nišlije slušaju poslednjih 30 godina jeste izmeštanje pruge iz centra grada.

Praksa je nastavljena i nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 2012. godine kada je Srpska napredna stranka preuzela vođenje države, a niška opozicija je i njihove najave da će pruga biti izmeštena nazivala višedecenijskim predizbornim obećanjima sa “manje-više” istim rezultatima, kao i to da je u pitanju projekat koji je sve nestabilniji i opasniji, a koji nije prioritet lokalne samouprave.

Prilikom postavljanja kamena temeljca za izgradnju novog objekta Naučno-tehnološkog parka, kojem je prisustvovala i predsednica Vlade Srbije u prošlom sazivu Ana Brnabić, upitana da prokomentariše kada će biti započeti radovi na izmeštanju pruge iz centra grada ogovorila da očekuje da će radovi krenuti uskoro.

Kako smo krenuli da radimo prugu Niš - Dimitrovgrad, Niš - Brestovac se već radi, a krajnje vreme je da krenemo sa izmeštanjem pruge. Videću sa ministrom Vesićem, razgovarali smo o tom projektu na Savetu za BDP, ali očekujem da ove godine to krenemo da radimo - rekla je Brnabić.

Podsetimo, prvi konkretan korak da se pruga izmesti bilo potpisivanje Protokola o izmeštanju 2012. godine. Nakon toga je bivši direktor "Železnica" Dragoljub Simonović rekao da se od toga odustalo i da prugu treba elektrifikovati, zbog čega je reagovao tadašnji zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković, ali i opozicija.

Jednu od poslednjih najava da bi obilaznica trebalo da bude gotova do 2025. kada bi mogla da se izmesti i pruga iz centra grada, dao je prethodni ministar građevinarstva Tomislav Momirović, dok je od najave koju je dao ministar Vesić prošlo šest meseci.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.