Omladina opozicije uručila “zahvalnicu za nasilje” Opštini Medijana

Izvor: JužneVesti.com, 17.Apr.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omladina opozicije uručila “zahvalnicu za nasilje” Opštini Medijana

Kancelariju za mlade Opštine Medijana, mladi niški opozicionari simbolično su preimenovali u Kancelariju za mlade nasilnike, zbog toga što je jedan od naprednjaka koji je pravio incidente na protestu "1od 5 miliona" u petak u Nišu, zaposlen u ovoj Kancelariji. Predsedniku Opštine Nebojši Kociću pokušali su da uruče ironičnu zahvalnicu, ali i zvaničnu pritužbu, ali on nije bio na svom radnom mestu.

Sa transparentom "1 od 5 miliona" ušli su u zgradu Opštine, a umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Kocića dočekao ih je predsednik Skupštine Žarko Ranković, kadar SPS.Sa banerom u zgradu; Foto: JV

Prvom parlamentarcu Medijane požalili su se da su članovi Srpske napredne stranke, koji su ujedno i deo Kancelarije za mlade Gradske opštine Medijana, pokazali nedolično, nekulturno i nevaspitano ponašanje, iako su plaćeni od građana da unapređuju život mladih. Podsetili su ga na incidentne naprednjake sa poslednjeg mitinga opozicije.

Radovan Čejović iz Demokratske omladine kaže da čekaju osudu tog nasilja od SNS, a u suprotnom smatraće da su to “prave naprednjačke vrednosti”.

Evidentno je da niko nije osudio nasilje, pa ni predsednik Skupštine. On se vadio na upad na RTS, kao da to ima veze sa našom Opštinom, a ni u jednom trenutku nije osudio pljuvanje na devojčicu koja je nosila baner prošlog petka, niti na uvrede izrečene građanima - rekao je Čejović.

Ranković je naveo da nije upoznat sa slučajem od prošlog petka, da je Skupština mesto za dijalog i da se nada da će se opozicija vratiti u opštinski parlament.

Protiv svakog sam bio nasilja, kao što sam bio protiv nasilnog ulaska u RTS - rekao je Ranković.

Predsednica niških Dveri Tamara Milenković Kerković pita šta bi bilo da se opozicija ponašala onako kako su se ponašali mladi naprednjaci na opozicionom protestu.

Očekujem da će vlast početi da pokazuje ozbiljnost i ograditi se. Stidimo se u njihovo ime tih postupaka - kaže Milenković Kerković.

Akciju zaključavanja odbornika SNS u gradskoj Skupštini nazvala je petparačkim i karikaturalnim vodviljom, uz dodatak da je strah prešao na stranu vlasti i da je kraj režima blizu.Dveri kažu vlast da se urazumi; Foto: JV

Jedini nasilnik je ova vlast i njihova partokratska hobotnica - dodala je Kerković.

Podsetimo, na opozicionom protestu u petak grupa mladića napravila je incident, a utvrđeno je su omladinci, u stvari, mladi niški naprednjaci.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.