Okršaj u Nišu

Izvor: Politika, 27.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okršaj u Nišu

U subotu uveče u revolveraškom obračunu ubijen Marko Pavlović, a teško povređeni Miroslav Pavlović (30), i Mihajlo Živić (22)

Niš – Ne pamti se u poslednjih nekoliko decenija da su Uskrs u Nišu obeležili kriminalci i krvavi obračuni, kao što je to bilo tokom ovogodišnjeg praznika. U subotu uveče, oko 17,30 časova, na autobuskoj okretnici u Mokranjčevoj ulici, teško su se sukobile dve grupe mladića. Nezvanično se saznaje da je njihov susret bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ugovoren radi pomirenja, nakon velike svađe od prethodne noći, u centru Niša. Umesto da se zaista pomire, dve grupe su se ponovo posvađale i potukle, a u tuči je potegnuto i vatreno oružje.

Epilog je tragičan: Marko Pavlović (22) je ubijen, a Miroslav Pavlović (30), takođe akter sukoba, teško ranjen. U ovom revolveraškom obračunu teško je povređen i slučajni prolaznik Mihajlo Živić (22).

Sukob između dve grupe mladih Nišlija započeo je u petak kasno uveče u jednom kafiću, gde je obezbeđenje ugostiteljskog objekta odbilo da pusti unutra jednog gosta jer je imao kod sebe pištolj. Bilo je još tada, u petak pred ponoć, koškanja, pretnji, ali na tome se završilo. U subotu pre podne mladić koji prethodne večeri nije pušten u kafić pozvao je telefonom dvojicu radnika obezbeđenja i sa njima dogovorio susret u Mokranjčevoj ulici.

Istoga časa kada su se srele dve grupe momaka, jedna u kojoj je bio taj mladić i nekoliko njegovih drugova, i radnici obezbeđenje, opet je izbila svađa uz pretnje i psovke, da bi odmah potom bilo potezanja oružja sa obe strane. U pucnjavi Marko Pavlović je pogođen sa dva hica direktno u srce, a Miroslav Pavlović pogođen je u glavu. Marko je preminuo na putu do bolnice, a Miroslav je prebačen i zbrinut na Klinici za neurohirurgiju, a za „Politiku” prof. dr Ivan Stefanović je rekao:

– Pacijent ima tešku povredu glave, jer ga je metak iz vatrenog oružja pogodio u predelu slepoočnice. Na sreću mozak mu nije povređen, svestan je i komunikativan, ali ipak teško povređen. Miroslav Pavlović zadobio je i povrede od vatrenog oružja u predelu butine i potkolenice.

Na istu kliniku prebačen je i teško povređeni Mihajlo Živić, rekao nam je dr Stefanović:

– Mladić je bio slučajni prolaznik pored mesta pucnjave i jedan metak iz rikošeta pogodio ga je u slepoočnicu. Ni njemu nije povređena moždana struktura, ali je imao nesreću da na njega, dok se udaljavao od mesta obračuna, naleti jedno putničko vozilo, udari ga u punoj brzini i slomi mu nogu. I on je stabilan i nije životno ugrožen – rekao je za „Politiku” direktor Neurohirurške klinike.

Kako smo obavešteni, policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih detalja ovog obračuna iz vatrenog oružja i traga za ostalim učesnicima pucnjave, posebno za onima koji su usmrtili Marka Pavlovića i teško ranili Miroslava Pavlovića i Mihajla Živića. Paralelno se vodi istraga i u Okružnom sudu u Nišu, kako nam je rekao istražni sudija Novica Stefanović.

-------------------------------------------------------------------------

Hapšenja zbog pucnjave u „Premijeru"

Posle velike tuče i pucnjave iz vatrenog oružja u restoranu „Premijer", u noći između četvrtka i petka, kada je jedna osoba teško ranjena, a nekoliko zadobilo lakše povrede, juče je posle zadržavanja u policiji od 48 časova, istražnom sudiji Okružnog suda u Nišu predat Novica Jovanović, direktor i vlasnik PP „Nišprodukt" i vlasnik „Kuće mesa" u sklopu koje je i restoran „Premijer". Kako nam je zvanično potvrđeno u Palati pravde u Nišu, istražni sudija odredio je Jovanoviću pritvor do 30 dana i protiv njega pokrenuo istragu.

U Okružnom sudu nam je juče rečeno da je u pritvoru do 30 dana, takođe posle policijskog zadržavanja, i Milan Petrović, šef obezbeđenja u restoranu „Premijer", protiv kojeg je kao i protiv vlasnika ugostiteljskog objekta Jovanovića pokrenuta istraga.

U velikoj tuči i pucnjavi u „Premijeru" teško je povređen Luka Tošković (22), iz Niša. On je pogođen iz vatrenog oružja i u kritičnom je stanju. Direktor Neurohirurške klinike niškog Kliničkog centra prof. dr Ivan Stefanović za „Politiku" je juče rekao:

–Mladić je pogođen hicem iz pištolja u predelu vrata i tom prilikom zadobio je povrede šestog i sedmog vratnog pršljena. Od povreda potpuno su mu oduzete noge i konstatovana je teška oslabljenost funkcija ruku. Vitalni parametri su mu stabilni, ali i dalje je u veoma teškom stanju.

Detalji ovog obračuna i pucnjave još nisu potpuno saopšteni. Zna se jedino da je u kasnim satima u noći između četvrtka i petka došlo do sukoba u restoranu „Premijer", koji se pretvorio u tuču tokom koje je bilo pucnjave. Očekuje se da policija saopšti detalje ovog obračuna.

-------------------------------------------------------------------------

Četvorogodišnjak teško povređen vilom

Kako smo obavešteni na Klinici za neurohirurgiju niškog Kliničkog centra,u ovu ustanovu u subotu kasno popodne iz Kruševca dopremljen je u vrlo teškom stanju Marko Filipović, rođen 1.maja 2004.godine. Mališan, koji za nekoliko dana treba da napuni četiri godine, saznaje se, u subotu oko podneva teško je povređen u tuči starijih u Kruševcu, kada su se sukobili njegov otac i jedan od komšija. U tuči odraslih jedan od aktera potegao je vilu, poljoprivrednu alatku, i nasrnuo na drugog. Nastradao je četvorogodišnjak, koji je bio u blizini.

Marko Filipović je od udarca vilom zadobio prelom lobanje, ali, kako je za „Politiku” rekao prof. dr Ivan Stefanović, sa niške neurohirurgije, mališan je odmah podvrgnut operativnom zahvatu posle čega se dobro oseća. Marko nije životno ugrožen, iako je zadobio teške povrede glave.

Mališan je na niškoj klinici sa majkom, a, saznaje se, njegov otac je lakše povređen u tuči sa komšijom.

Toma Todorović

[objavljeno: 28/04/2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.