Oko 1.000 Nišlija ponovo šetalo zbog cene grejanja

Izvor: JužneVesti.com, 08.Sep.2015, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 1.000 Nišlija ponovo šetalo zbog cene grejanja

Stanari su ovog puta na niške ulice izašli, kako kažu, da podsete rukovodstvo Grada i Toplane na 20 uslova koje su dali kako bi prihvatili ponuđenu cenu nižu za 20%. Sledeće okupljanje u danu kada zasedaju odbornici.

Ovde smo da ih podsetimo da izmene taj nacrt odluke i da usliše naše zahteve koji su vrlo jasni - rekao je Saša Kostić iz Udruženja.

Njegov kolega Đokica Jovanović kaže da iako su računi manji za prethodni mesec, ne treba očekivati >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da će tako biti i na dalje.

Računi su manji jer smo izašli na ulice. Mi ne odustajemo i krajnji cilj nam je da daljinsko grejanje postane najjeftinije kako i treba da bude. Kada usliše naših 20 zahteva, pozabavićemo se i fiksnim delom - rekao je Jovanović.

Okupljene Nišlije su danas, na 5. protestu po redu, izmenile maršrutu i umesto kroz Ulicu 7. jula, krenule su Ulicom Vojvode Mišića prema Crvenom pevcu, a odatle Voždovom i Bulevarom Zorana Đinđića do centra Niša i Gradske kuće.

Zastalo se na trenutak i ispred Niške televizije gde je još jednom pružena podrška ovom mediju, a svaki kamion “Parking servisa” ispraćen je uz burno negodovanje i zvižduke.

Sledeće okupljanje će, kako je rekao Jovanović, najverovatnije biti u danu zasedanja niške Skupštine i to ispred zgrade parlamenta u Ulici Nikole Pašića.

Na čelu pododbora je Ivica Živković koji kaže da su oni formirani kako bi se pozabavili “drugim velikim leglom korupcije” preduzećem “Parking servis”.

Okupljenima ispred Gradske kuće obratio se i urednik NTV-a Nebojša Veličković koji se zahvalio građanima na podršci i obavestio ih da i dalje nema presude Ustavnog suda po njihovoj žalbi.

Iako je krenulo kao grupica nezadovoljnih stanara, Udruženje sada ima na stotine članova, a od nedavno, kako kažu osnivači, priključile su mu se i druge organizacije.

U narednom periodu za prava Nišlija sa Udruženjem skupština stanara boriće se i Lokalni antikorupcijski forum, Centar za zaštitu potrošača “Forum” i Sindikat radnika zaposlenih na određeno.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.