Odluka VIP da otpusti radnicu pred sudom (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 28.Sep.2015, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka VIP da otpusti radnicu pred sudom (VIDEO)

Već više od dve godine, Aleksinčanka Ivana Đurić, kako sama tvrdi, trpi finansijske ali i zdravstvene posledice ,,nepravedno dobijenog otkaza u kompaniji mobilne telefonije VIP u Nišu“. Sud je već jednom doneo presudu u njenu korist ali je Apelacioni sud vratio stvar na početak.
Ona je 9.maja 2013. dobila otkaz zbog “neostvarivanja rezultata rada odnosno neposedovanja potrebnih znanja za obavljanje poslova na kojima radi”. Kako za NTV navodi njen advokat Aleksandar Kuljak, >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << ,,ovaj otkazni razlog nije osnovan jer je Ivana 2010. godine bila najbolji VIP-ov radnik u Srbiji i tada je znatno premašila zadate ciljeve i ostvarila 3 puta veći učinak od traženog. Isto tako u 2012. godini koja je prethodila otkazu Ivana je bila najbolji radnik u svojoj grupi sa najvećim učinkom.“
U Vip-u, međutim, tvrde da nisu prekršili ni jednu stavku zakona.
Trideset petogodišnja Ivana Đurić na sudu je sa bivšim poslodavcem više od dve godine. Dok se ovih dana očekuje da Osnovni sud u ponovljenom postupku da konačnu reč na čitavu priču, ona za NTV kaže da, zbog otkaza u tako velikoj kompaniji, bez obzira što joj je, kako tvrdi, ,,namešten“, niko ne želi da joj da posao dok joj uporedo banke prete zbog kredita i nagomilanih dugovanja.
Ivana još dodaje da joj je zdravlje ozbiljno ugroženo, o čemu, tvrdi, ima dokumentaciju, a da zbog konstantnog stresa ne želi pred kamere.
Njen advokat Aleksandar Kuljak u pismu NTV-u navodi da u slučaju Ivaninog otkaza ima mnogo nelogičnosti.
Inače, Kuljak je mišljenja da nisu postojali objektivni kriterijumi na osnovu kojih su se postavljali mesečni ciljevi, što je sve podložno zloupotrebama i stvaranju nesigurnosti. U svakom slučaju, konačnu reč će dati sud, jer je Đurićeva podnela tužbu protiv kompanije VIP kojom traži poništaj rešenja o otakzu ugovora o radu. Osnovni sud je, podseća, već jednom poništio rešenje o otkazu kao nezakonito, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo i naložio donošenje nove.
U Kompaniji Vip nisu hteli da daju izjavu a ni da dublje komentarišu slučaj i navode Ivane Đurić i njenog advokata.
U kratkom odgovoru podsećaju da je sudski spor u toku i da ne mogu da komentarišu detalje do njegovog okončanja.
Međutim, prema ranijem pisanju Juznih vesti, u kompaniji VIP su rekli da Ivana Đurić nikada nije bila nagrađivana i da pored pune podrške i pomoći nije uspela da se prilagodi “novim zahtevima svog radnog mesta”, već je njen učinak od strane pretpostavljenih više puta ocenjen kao nezadovoljavajući. Ipak, advokat Aleksandar Kuljak, kako je naveo portal, pored pisanog dokaza u kojem stoji da je Ivana nagrađivana zbog najboljeg učinka na godišnjem nivou, naglašava da je ovo na sudu potvrdio i advokat kompanije VIP. Dodaje i da nije tačno da je Ivana imala podršku, jer je sastanke sa nadređenima obavljala u kafiću.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.