Odlazak na Balkansko takmičenje u geografiji niškom gimnazilacu Igoru Eskiću zavisi od finansija

Izvor: RadioCity.rs, 02.Jun.2017, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak na Balkansko takmičenje u geografiji niškom gimnazilacu Igoru Eskiću zavisi od finansija

Na republičkom takmičenju iz geografije, gde se rešavajući isti test nadmeću đaci svih razreda srednje škole, dalje je prošlo dvanaestoro učenika iz Srbije, a među njima su čak četvorica Nišlija. To su iz Gimnazije “Bora Stanković“ Veljko Jelenković, Aleksandar Karadžov i Mihajlo Mitić, a iz Gimnazije “Svetozar Marković“ učenik drugog razreda Igor Eskić.
Dok se svi, srećni zbog postignutih uspeha na takmičenju na nivou zemlje, pripremaju za Balkansku geografsku >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << olimpijadu u Sloveniji, Igor je pomalo zabrinut da li će do 9. juna uspeti da plati učešće od 200 evra i put od 7000 dinara.
„Ja se nadam da će neka opština finansirati to, očekujemo odgovor od opštine Palilula. Možda će i neka firma dati sponzorstvo. Trenutno, škola i Grad su rekli da nemaju sredstva da finansiraju odlazak za mene i moju profesorku, koja i nije obavezna da ide“, kazao nam je Igor Eskić.

Uprkos ovoj neizvesnosti, Igor je prezadovoljan zbog rezultata koje je ostvario u konkurenciji sa starijim učenicima, jer nije bilo lako da pokaže bolje znanje u oblastima koje se uče u višim razredima.
„Veliki deo testa čine pitanja vezana za geografiju Srbije, a to se uči u 3. razredu gimnazije, pa sam morao da naučim i to. Mi u 2. godini najviše radimo odlike Evrope, Azije i ostalih kontinenata. Sada će na Balkanijadi biti samo geografija sveta, pa sam optimističan, i nadam se da ću uspeti da osvojim neko mesto“, rekao je Eskić za City radio.

Odlazak na Balkanijadu u Sloveniji ovom mladiću značilo bi i zbog toga što bi kao ljubitelj geografije imao prilike da vidi krajeve koje nije nikada do sada, a prvi put bi i putovao vozom.
„To bi bilo jedno divno iskustvo. Plan je da se vozom stigne 25. juna u Maribor, a da se obiđu i Ljubljana, Bled, kao i mesto Ruše gde se održava Olimpijada, ići ćemo čak i na more“, iskren je mladi geografičar.
Iako geografija nije Igorova jedina ljubav, budući da učestvuje na takmičenjima i iz ruskog jezika, a voli i istoriju, matematiku i informatiku, kaže da nema preteranu želju da postane profesor. Svakako, trenutne preokupacije su mu uspešan završetak školske godine i odlazak na Balkansku geografsku olimpijadu.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.