Odbornik Stanković traži hitne mere protiv zagađenja vazduha u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Okt.2020, 21:07

Odbornik Stanković traži hitne mere protiv zagađenja vazduha u Nišu

Na samom početku grejne sezone u Nišu je vazduh opet bio najzagađeniji u Srbiji, a tim povodom reagovao je odbornik Miodrag Stanković koji je podneo inicijativu da se hitno preduzmu konkretne mere protiv zagađenja. Takođe traži da nadležni podnesu izveštaj o tome šta su ove godine uradili da se kvalitet vazduha poboljša.

I ovog oktobra, kada je počela grejna sezona, Nišlije udišu jedan od najzagađenijih vazduha i čini se da se godinama po tom pitanju ništa nije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << promenilo.

Odbornik koalicije "Niš moj grad" Miodrag Stanković, koji je i ranije ukazivao na problem nezdravog vazduha, predlagao mere i organizovao protest, danas je podneo odborničku inicijativu - zahteva hitne i konkretne mere, ali traži i izveštaj o radu nadležnih. Traži da se preduzmu konkretne mere i da nadležni podnesu izveštaj o radu; foto: FB Miodrag Stanković

Do situacije da imamo visok stepen zagađenja vazduha došli smo nemarnom politikom Gradskog rukovodstva. Zato zahtevam Izveštaj o radu i rezultatima Radne grupe koja je formirana 28.01.2020. godine i Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Niša i da se Izveštaj dostavi na uvid svim odbornicima i javnosti. Građani moraju da znaju šta je Radna grupa, od trenutka kada je formirana, uradila po pitanju poboljšanja kvaliteta vazduha u Nišu - rekao je Stanković.

Stanković ističe da su posledice zagađenosti vazduha povećan broj obolelih od bolesti pluća, srca i krvnih sudova, ali takođe smatra da to dovodi i do smanjenja imuniteta, što u vreme epidemije korone može samo da dovede do povećanja broja zaraženih.

Zato je jedan od njegovih zahteva da se hitno preduzmu konkretne mere protiv zagađenja, kako bi se smanjile štetne posledice po zdravlje Nišlija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Stanković: Hitno preduzeti konkretne mere protiv zagađenja vazduha

Izvor: JUGpress.com, 26.Okt.2020

NIŠ..Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša podneo je odborničku inicijativu kojom zahteva da se hitno preduzmu konkretne mere za smanjenje zagađenosti vazduha i da Radna grupa i Gradski štab za vanredne situacije podnesu izveštaj o radu i rezultatima...„Tek što je počela grejna...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.