Odbornik Stanković traži da Grad obezbedi novac za lične pratioce i privatne vrtiće

Izvor: JužneVesti.com, 04.Apr.2023, 18:07

Odbornik Stanković traži da Grad obezbedi novac za lične pratioce i privatne vrtiće

Pošto su pojedina deca ostala bez prava na uslugu ličnog pratioca, odbornik u niškoj Skupštini Miodrag Stanković zahteva da se rebalansom budžeta obezbedi novac za uslugu ličnog pratioca kako bi se lista proširila i sva deca ostvarila pravo na tu uslugu. Takođe, on traži da se obezbedi više novca za funkcionisanje privatnih predškolskih ustanova.

Stanković smatra da svi roditelji koji su predali zahtev za uslugu ličnog pratioca imaju pravo na pomoć jer je tim stručnjaka >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << procenio da je njihovom detetu ta usluga potrebna. On u odborničkoj inicijativi traži da Grad obezbedi novac za tu uslugu i omogući svoj deci pravo na pomoć.

Zahtevam da se rebalansom budžeta za 2023. godinu obezbede dodatna sredstva za uslugu ličnog pratioca, kako bi se proširila lista, odnosno svi imali podjednaka prava za tu uslugu - izjavio je Stanković.

Osim novca za uslugu ličnog pratioca, Stanković kaže da u privatnim predškolskim ustanovama koji imaju verifikaciju Ministarstva prosvete trenutno boravi 650 dece i još toliko je na čekanju, pa traži od Grada da obezbedi novac za njihovo funkcionisanje.

Da se obezbede dodatnih 50 miliona, što sam predlagao amandmanom na budžet za 2023. godinu, za funkcionisanje privatnih predškolskih ustanova. Novac koji je predviđen budžetom za 2023. godinu za subvencije privatnim vrtićima skoro da je potrošen, jer je lose planiran. Zato je neophodno da se rebalansom budžeta za 2023. godinu obezbede dodatna sredstva, kako roditelji ne bi došli u situaciju da plaćaju pun iznos boravka dece u privatnim vrtićima – traži odbornik.

Podestimo, ove godine pojedina deca ostala su bez prava na uslugu ličnog pratioca, a roditeljima su kriterijumi za izbor bili nejasni jer su prošle godine imali pravo na tu uslugu. Gradonačelnica je rekla da je Komisija smatrala da ukoliko jedan od roditelja ne radi ima ko da brine o detetu, pa su prednost imali svi samohrani roditelji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.