Odbornik Nonić podneo krivičnu prijavu protiv načelnika Gradske uprave jer mu je izbio telefon iz ruku

Izvor: JužneVesti.com, 14.Nov.2019, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornik Nonić podneo krivičnu prijavu protiv načelnika Gradske uprave jer mu je izbio telefon iz ruku

Skoro mesec dana otkako je načelnik Gradske uprave Niš Ljubiša Janić, u snimku uživo, iz ruku odbornika Niške inicijative Srđana Nonića izbio mobilni telefon, odbornik je protiv njega podneo krivičnu prijavu. U prijavi navodi da ga je Janić zastrašio, ugrozio mu bezbednost i uništio telefon koji mu je bio drag.

Nešto pre 8 sati ujutru, 23. oktobra, na parkingu Gradske uprave dogodio se incident kada je Nonić na Fejsbuk stranici Niške inicijative prenosio kako >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << načelnik Janić izlazi iz službenih kola. Janića je to ražestilo, pa je, kako se vidi na snimku, nasrnuo na odbornika i izbio mu telefon iz ruku.

Zbog toga je Nonić prošle nedelje, kako kaže, podneo krivičnu prijavu protiv Janića. Prijavio je i dvojicu muškaraca koji su tada bili u Janićevom društvu.

Ovim aktom optuženi Janić je pokazao da čak ni odbornici i drugi javni funkcioneri nisu sigurni samo ako se usude da pitaju bilo šta one koji su odgovorni i dužni da odgovaraju javnost za svoje postupke i dela - piše u krivičnoj prijavi.

Nonić tvrdi da je prijavio i doktorku i načelnicu zdravstvene ustanove u koju je bio pregledan nakon incidenta.

Podneo sam prijavu protiv načelnice te ustanove i doktorke koja kada me je ispitala šta se desilo, nije htela da pozove policiju, jer je čula o kome se radi, odnosno ko me je napao. Imam i svedoka koji je gledao iz hodnika zdravstvene stanice kako službeni telefon daju jedni drugima kao vruć krompir jer niko ne zna i ne sme ništa da radi, da bi mi na kraju medicinska sestra rekla da neće pozvati policiju - podvlači Nonić.

Inače, iako postoji video-snimak, Janić negira da se dogodio bilo kakav incident.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.