Odbornik Miodrag Stanković podneo inicijativu zbog zagađenog vazduha

Izvor: RadioCity.rs, 29.Okt.2020, 00:08

Odbornik Miodrag Stanković podneo inicijativu zbog zagađenog vazduha

 
„Tek što je počela grejna sezona, ponovo se javlja problem sa zagađenjem vazduha. Vidljivost je još više smanjena zbog magle koja se spušta kako u jutarnjim tako i u večernjim časovima. Zbog toga je otežano i usporeno kretanje autobusa, automobila, pa je i zagađenje od izduvnih gasova veće. Ovako loš vazduh Nišlije udišu godinama, a čini se da se ništa nije promenilo ni u odnosu na početak godine, kada sam kao odbornik Skupštine Grada Niša, organizovao građanski protest >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << i predložio konkretne mere za smanjenje zagađenosti vazduha u Nišu." – izjavio je Stanković na konferenciji za medije nakon podnošenja inicijative i upozorio da usled zagađenosti vazduha raste broj obolelih od kardiovaskularnih i plućnih bolesti u gradu, što u vremenu kovid-19 pandemije predstavlja dodatni rizik.
Za situaciju sa visokim stepenom zagađenja vazduha, Stanković krivi nemarnu politiku gradskog rukovodstva i zbog toga traži da Izveštaj o radu i rezultatima Radne grupe koja je formirana 28.01.2020. godine i Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Niša bude dostavljen na uvid svim odbornicima i javnosti.
"Građani moraju da znaju šta je Radna grupa, od trenutka kada je formirana, uradila po pitanju poboljšanja kvaliteta vazduha u Nišu“ – rekao je Stanković i dodao da je prioritet da se hitno sprovedu konkretne mere za suzbijanje i otklanjanje štetnih posledica po zdravlje Nišlija koje su, kako kaže, već nastale zbog povećanog zagađenja vazduha.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.