Odbor za imenovanje predlaže smenu Školskog odbora OŠ „Sreten Mladenović Mika“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 31.Mar.2014, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor za imenovanje predlaže smenu Školskog odbora OŠ „Sreten Mladenović Mika“ (VIDEO)

Odbor za imenovanje Skupštine grada predložiće smenu članova Školskog odbora Osnovne škole ,,Sreten Mladenović Mika“, koji su iz redova roditelja i zaposlenih u školi, najavio je predsednik Odbora za imenovanje Dejan Jovanović. Povod – presuda Prekršajnog suda, po kojoj su tadašnja direktorka i škola kažnjeni sa pedeset i petsto hiljada dinara, zbog propusta koji su uticali na to da jedan od đaka izvrši samoubistvo 2011. godine, usled vršnjačkog nasilja, rečeno je na današnjoj sednici Odbora.
Ukoliko Skupština grada Niša na narednoj sednici prihvati predlog Odbora za imenovanje, u OŠ ,,Sreten Mladenović Mika“ biće smenjeni članovi školskog odbora koji su u vreme samoubistva jednog od učenika, zajedno sa tadašnjom direktorkom, doneli rešenje da škola ne snosi nikakvu odgovornost, pojašnjava predsednik Odbora za imenovanje SG Dejan Jovanović.

Osim ovoga, Odbor za imenovanje je uputio inicijativu većini osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada, da upute svoje predloge za naredni mandat školskih odbora, jer stari ističe u junu.
Odbor je razmatrao i inicijativu roditelja Nenada Stanojevića, u vezi sa direktorom Osnovne škole Zoran ĐinĐic u Brzom Brodu.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Razrešen Školski odbor zbog pogrešnih odluka

Izvor: JužneVesti.com, 31.Mar.2014

Nakon presude Prekršajnog suda da su škola i direktorka krivi za samoubistvo Alekse Jankovića, Odbor za imenovanja niške Skupštine je razrešio Školski odbor Osnovne škole “Sreten Mladenović Mika”.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.