Od svih sajtova okruga u Srbiji jedino sajt Nišavskog ne radi - mesecima, a potreban građanima

Izvor: JužneVesti.com, 28.Jul.2023, 11:53

Od svih sajtova okruga u Srbiji jedino sajt Nišavskog ne radi - "mesecima, a potreban građanima"

Zvaničan sajt Nišavskog upravnog okruga jedini je od 24 okruga u Srbiji koji ne radi, a Nišlije koje žive u inostranstvu i kojima je često potreban zbog administrativnih poslova kažu da to traje već 5 meseci. Tek nakon objavljenog teksta stiglo je objašnjenje iz Nišavskog okruga - da zbog tehničkih problema provajdera sajt ne funkcioniše, ali da intenzivno rade da to reše.

Porodica iz Niša koja živi u Sloveniji se javila novinarima Južnih vesti zbog problema >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa sajtom Nišavskog upravnog okruga, jer tvrde da ne radi već 5 meseci.

Do tada su ga koristili za niz administrativnih poslova, poput upisa taksi za plaćanje, za informacije o nadležnim inspekcijama, kao i pravilnika koji su im potrebni "virtuelno", jer nisu u Nišu.

Konkretno, mi imamo stan i lokal u Nišu, plaćamo periodično porez i lokalne takse koje imaju poziv na broj zavisno od gradske opštine. Takođe imamo i probleme sa prijavom i odjavom pa to uradimo preko nadležnih inspekcija da nam za to vreme ne ide naplata. Pošto sajt 5 meseci već ne radi, mi to sada moramo preko prijatelja u Srbiji, ali ne želim da niko ima obavezu prema meni, kad bi bilo lakše da uđem na sajt i nađem mejlove, žiro račune, takse itd. i sve to završimo sami - pojašnjava Nišlijka.

Više puta su pokušali da saznaju zašto sajt ne radi i kada će biti popravljen, ali kaže da su samo dobijali informacije "biće, biće" i ništa se nije promenilo. Zato su odlučili da se obrate novinarima i tako apeluju na nadležne, jer veruju da ima još onih kojima sajt olakšava administrativne poslove.

Na zvaničnom spisku upravnih okruga u Srbiji, od 24 koliko postoji, samo sajt Nišavskog upravnog okruga ne radi i prikazuje "grešku".

Novinari odgovore do objavljivanja teksta nisu dobili iz Nišavskog upravnog okruga, ali je 3 sata nakon što je tekst objavljen stigao mejl koji potpisuje Jelena Janićijević, šefica odseka stručne službe, u kome navodi da "intenzivno rade na otklanjanju problema".

Povodom Vašeg pitanja o funkcionisanju sajta Nišavskog upravnog okruga, obaveštavamo Vas da smo zbog postojanja tehničnih problema na strani provajdera imali problema u funkcionisanju sajta. U toku je komunikacija sa provajderom i intezivno radimo na otklanjanju problema, kako bi pristup sajtu u što kraćem roku omogućili našim građanima - odgovor je iz Nišavskog okruga.

Pitanja o tome zašto sajt Nišavskog upravnog okruga, od 24 koliko ih je u Srbiji, jedini ne radi već mesecima prosleđena su i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

*Tekst je dopunjen kada je nakon objavljenog teksta stigao odgovor iz Nišavskog upravnog okruga.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.