Od ove godine za najboljeg studenta medicine u Nišu nagrada Dr Miodrag Lazić

Izvor: JužneVesti.com, 28.Apr.2021, 16:47

Od ove godine za najboljeg studenta medicine u Nišu nagrada "Dr Miodrag Lazić"

Nakon što su ulica kraj Univerzitetskog kliničkog centra i Urgentni centar u Nišu poneli ime doktora Miodraga Lazića, po njemu će se zvati i priznanje koje će od ove godine biti dodeljivano najboljem studentu završne godine medicine u Nišu, saopštavaju iz Gradske opštine Medijana.

Na predlog porodice čuvenog niškog hirurga Miodraga Lazića, koji je pre oko godinu dana preminuo posle borbe sa korona virusom, njegovo ime nosiće nagrada u iznosu od 100.000 dinara za najboljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << studenta završne godine Medicinskog fakulteta u Nišu, navode iz Medijane.

Od ove godine biće dodeljivana. Ovo je dogovoreno na sastanku sa predsednikom Opštine, kojem je prisustvovala i ćerka doktora Lazića Nina Vujošević i na čiji će se predlog nagrada dodeljivati 31. maja, na dan njegovog rođenja - saopštavaju iz GO Medijana.

Predlog za ustanovljenje nagrade na prvoj sednici trebalo bi da potvrdi Veće najveće niške opštine.

Podsetimo, čuveni ratni hirurg Miodrag Lazić nedavno je dobio ulicu u Nišu i spomen ploču u Urgentnom centru Univerzitetskog kliničkog centra Niš, koji nosi njegovo ime od dana kada je i spomen-ploča otkrivena.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Nagrada „Dr Miodrag Lazić“ najboljem studentu završne godine medicine

Izvor: JUGpress.com, 29.Apr.2021, 09:03

NIŠ..Na predlog porodice dr Miodraga Lazića, Gradska opština Medijana ustanoviće nagradu koja će nositi njegovo ime i od ove godine biće dodeljivana najboljem studentu završne godine Medicinskog fakulteta u Nišu...Ovo je dogovoreno na sastanku sa predsednikom opštine Nebojšom Kocićem, kojem...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.