Od oktobra skuplje grejanje u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jul.2023, 16:38

Od oktobra skuplje grejanje u Nišu

Umesto dosadašnjih 6,56 dinara po kilovat satu, Nišlije će varijabilni deo računa za grejanje od oktobra plaćati 7,11 dinara, ako Gradsko veće usvoji predlog Nadzornog odbora Toplane. To je poskupljenje od 8,42%, a iz tog preduzeća kažu da je razlog porast cena gasa i mazuta.

Kako je istaknuto u obrazloženju, cena gasa je 55,01 dinara po kvadratu, što je za 8,8% više u odnosu na januar ove godine, dok je prosečna cena mazuta 76,3 dinara po kilogramu i to je za >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 14,05% više u odnosu na prethodnu cenu.

Niža je samo cena lož-ulja, koja sada iznosi 137 dinara po litru, dok je prethodna cena bila 160,3 dinara.

Predlog za promenu cene toplotne energije zbog porasta varijabilnog dela cene može da bude podnet u slučaju kada se ukupna cena energenta poveća za više od 3%, a obavezno ukoliko se smanji za više od 5% - piše u obrazloženju.

Podsetimo, prethodno poskupljenje usvojeno je u januaru ove godine, kada je cena varijabilnog dela “skočila” sa 6,12 na 6,56 dinara po kilovat satu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.