Od Niša do Evrope i nazad za 200 €

Izvor: B92, 01.Mar.2010, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Niša do Evrope i nazad za 200 €

Niš -- Crnogorska aviokompanija "Montenegro erlajnz" nudi stanovnicima i privrednicima juga i jugoistoka Srbije putovanja do evropskih metropola za najviše 200 evra.

Posle prvog, promotivnog leta na liniji Podgorica -Niš sredinom prošle sedmice, crnogorska avio-kompanija "Montenegro erlajnz", koja će između dva grada organizovati letove šest dana u nedelji, objavila je i cene karata do sedam evropskih metropola.

Zoran Đurišić, predsednik borda kompanije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << „Montenegro erlajnz” kaže da će ta kompanija najmanje godinu dana organizovati avio-saobraćaj sa Aerodroma „Konstantin Veliki” "po povoljnim, skoro simboličnim cenama".

"Namera nam je da u prvoj godini poslovanja, makar poslovali i sa gubitkom, privučemo što više turista i posebno privrednike iz Niša i okoline da koriste naš prevoz. Naša flota sprema je da 'otvori prozor' Evrope i sveta gradu Nišu i njegovim stanovnicima, ali i privredi i svim drugim potencijalima niške regije. Jedan ovakav, veoma ozbiljan projekat ima sve preduslove za uspeh i mi ćemo učiniti sve da tako i bude", kaže on.

"Zato smo i ponudili niske cene", navodi on i dodaje da će sa svim uračunatim taksama od niškog aerodroma „Konstantin Veliki”, preko Podgorice do Beča, Rima, Londona, Moskve, Frankfurta i Ciriha povratna karta koštati između 195 i 199 evra, a do Pariza, takođe povratna i sa uračunatim taksama 229 evra.

Avioni na liniji Podgorica – Niš leteće svakoga dana osim ponedeljka sa podgoričkog, i utorka sa niškog aerodroma. Veze do Ciriha su svakoga dana osim utorkom, do Frankfurta pet puta sedmično svih dana osim utorkom i četvrtkom, do Rima četvrtkom, petkom i nedeljom, za Beč ponedeljkom, sredom i subotom, sa Moskvom ponedeljkom i sredom, a sa Parizom četvrtkom i subotom.

Đurišić je najavio otvaranje predstavništva „Montenegro erlajnza” u Srbiji, čije će sedište biti upravo u Nišu. Na ovdašnjem aerodromu već radi poslovnica, a u budućem predstavništvu biće zaposleno dvadesetak, možda i više radnika iz Niša. Paralelno sa početkom avio-letova, rekao je predsednik crnogorske kompanije, u Nišu će početi i školovanje stjuardesa i drugih profila radnika za avio-saobraćaj, tako da se očekuje i formiranje „niških” posada za avione „Montenegro erlajnza”.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Od Niša do Evrope i nazad za samo 200 evra

Izvor: Politika, 28.Feb.2010, 23:01

Crnogorska avio-kompanija „Montenegro erlajnz” po veoma povoljnim cenama ponudila stanovnicima i privrednicima juga i jugoistoka Srbije putovanja do sedam evropskih metropola ..Niš – Posle prvog, promotivnog leta na liniji Podgorica –Niš sredinom prošle sedmice, crnogorska avio-kompanija...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.