Obradović: Rešenje za dva dana

Izvor: B92, Tanjug, Fonet, 15.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Rešenje za dva dana

Niš -- U naredna dva dana biće saopšteno rešenje o položaju državnih univerziteta i fakulteta u pogledu njihovih prihoda, saopštio ministar prosvete Žarko Obradović.

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je u Nišu da će "u ova dva dana" biti saopšteno rešenje o položaju državnih univerziteta i fakulteta u pogledu oduzimanja dela njihovih prihoda predviđenih Zakonom o rebalansu budžeta.

"Promovisaćemo rešenje koje je rezultat zajedničkog dogovora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svih učesnika u tom procesu", kazao je Obradović tokom svečanosti obeležavanja 44. godišnjice Univerziteta u Nišu.

Ministar Obradović nije želeo da otkrije detalje dogovora, ali je naveo "da predloženo rešenje neće ugroziti naučni i obrazovni rad viskoškolskih ustanova i njihovu započetu saradnju na istraživačkim projektima".

Zakonom o rebalansu budžeta predloženo je da državni univerziteti i fakulteti 40 odsto sopstvenih prihoda uplaćuju u budžet.

Rektorski savet Konferencije univerziteta Srbije ocenio je takvo rešenje neprihvatljivim pa je formirana zajednička radna grupa KONUS-a i Vlade Srbije koja je radila na pronalaženju rešenje koje će biti prihvatljivo za obe strane.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Uskoro rešenje o sopstvenim prihodima fakulteta"

Izvor: EMportal, 15.Jun.2009

Ministar prosvete Žarko Obradović najavio je danas u Nišu da će uskoro biti saopšteno rešenje po kojem će fakulteti deo sopstvenih prihoda uplaćivati u republički budžet.

Nastavak na EMportal...

OBRADOVIĆ: Uskoro dogovor fakulteta i Ministarstva prosvete

Izvor: Danas, 15.Jun.2009

Ministar prosvete Žarko Obradović najavio je juče da će uskoro biti saopšteno „rešenje“ u pogledu oduzimanja dela sopstvenih prihoda državnim fakultetima i univerzitetima u Srbiji koji bi se uplaćivali u državni budžet. On je ocenio da takvo rešenje „neće ugroziti naučni i obrazovni...

Nastavak na Danas...

Dogovor sa univerzitetima

Izvor: S media, 16.Jun.2009, 12:43

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao u Nišu da će "u ova dva dana" biti saopšteno rešenje o položaju državnih univerziteta i fakulteta u pogledu oduzimanja dela njihovih prihoda predvidjenih Zakona o rebalansu budžeta. .."Promovisaćemo rešenje koje je rezultat zajedničkog dogovora svih...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.