Obezbeđeno 40 miliona evra za investicije u PTT

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2010, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbeđeno 40 miliona evra za investicije u PTT

BEOGRAD -

Javno preduzeće PTT Srbije obezbedilo je iz sopstvenih prihoda 40 miliona evra za investicije u poštanske centre u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, izjavio je danas generalni direktor te kompanije Goran Ćirić.

Na potpisivanju aneksa Kolektivnog ugovora za PTT Srbije, Ćirić je kazao da je planirano da u 2011. godini počne izgradnja tih poštanskih centara i da će sredinom 2012. godine biti u potpunosti automatizovana prerada pošiljki u Srbiji.

"Neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti kredita ni zaduživanja, čitav projekta će se finansirati sredstvima Pošte", kazao je on.

Ćirić je kazao i da se iz ovogodišnjih rezultata vidi da je PTT samoodrživ i da ostvaruje profit iz osnovnog poslovanja ne uzimajući u obzir dividende Telekoma Srbije.

Javno preduzeće PTT Srbije je do sada dobijalo dividende kao vlasnik 80 odsto akcije Telekoma Srbije, ali je ove godine te akcije prenelo na Vladu Srbije, kako bi se omogućila privatizacija te telekomunikacione kompanije.

Dobit PTT Srbije u prošloj godini bila je 3,9 milijardi dinara (oko 40 miliona evra), što je za 1,2 milijarde dinara više nego u 2008 godini, kazali su ranije u toj kompaniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.