Obezbeđen novac, Novak i Bogdan idu u Argentinu

Izvor: JužneVesti.com, 04.Nov.2014, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbeđen novac, Novak i Bogdan idu u Argentinu

Mladi niški talenti Novak i Bogdan Stanojević otputovaće na Juniorsku naučnu olimpijadu u Argentinu jer je nakon apela obezbeđen novac za njihov odlazak, kaže direktorka Gimnazije “Svetozar Marković” Olga Dragojlović.

Direktorka ove niške Gimnazije kaže da su je iz gradske vlasti obavestili da će biti uplaćen celokupan iznos potreban za put ova dva učenika. Kako kaže, ne zna da li su sredstva obezbeđena iz gradskog budžeta ili su u pitanju donatori. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Naši momci putuju za Argentinu zahvaljujući Gradu i njihovoj podršci - kaže Dragojlović.

Prema nezvaničnim informacijama, novac će, nakon pisanja Južnih vesti i apela gradskih funkcionera, donirati četiri firme.

Podsetimo, đaci Gimnazije “Svetozar Marković” Novak i Bogdan Stanojević deo su šestočlanog tima koji će predstavljati Srbiju na Juniorskoj naučnoj olimpijadi u Argentini, ali je njihov odlazak na ovo takmičenje bio neizvestan jer je nedostajao novac.

Iako je Ministarstvo prosvete trebalo da finansira njihov put, nije obezbedilo sav novac, pa je Gimnazija pozvala Grad i kompanije da pomognu mladih talentima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.