Obdukcija pokazala da je Prokupčanin umro od srčanog udara, a ne od bratovog udarca motikom

Izvor: JužneVesti.com, 06.Avg.2020, 13:08

Obdukcija pokazala da je Prokupčanin umro od srčanog udara, a ne od bratovog udarca motikom

Iako se ranije pretpostavljalo da je ubijen nakon porodične svađe oko međe, zbog čega su uhapšeni rođeni brat i snaja, rezultati obdukcije Zavoda za sudsku medicinu iz Niša pokazali su da je 72-godišnji M. L. iz prokupačkog sela Draganja umro od srčanog udara. Udarac motikom za koji se pretpostavljao kao koban, kažu u Tužilaštvu, okarakterisan je kao uzrok samo lakših povreda.

Zbog sumnje da su ga ubili krajem jula, uhapšeni su najpre rođeni brat stradalog, 73-godišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Ž. L, a ubrzo i njegova supruga. Oni su se, kako saznajemo, na saslušanju branili ćutanjem.

Nastradali je bio srčani bolesnik i nedelju dana uoči tragedije ležao je u bolnici. Rezultati obdukcije pokazali su da je umro od srčanog udara, a povrede tupim predmetom koje su primećene i za koje se u početku sumnjalo da su uzrok smrti i da se radi o ubistvu, okarakterisane su u obdukcionom nalazu kao lakše telesne povrede – rekao je za Južne vesti Mikica Milenković, viši javni tužilac u Prokuplju.

U Tužilaštvu kažu da se još saslušavaju svedoci, a da će protiv bračnog para koji je prvobitno bio osumnjičen za ubistvo i još je u pritvoru, najverovatnije biti podneta krivična prijava za nanošenje lakih telesnih povreda. Kada se završi istražni postupak, oni će verovatno narednih dana biti pušteni da se brane sa slobode.

Inače, porodična tragedija u prokupačkom selu Draganja desila se pre desetak dana kada zbog sukoba dva brata oko zemljišta i međe.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.