O trogodišnjici poklanjanja niškog aerodroma na NKD debati Samo vas gledamo

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jun.2021, 08:47

O trogodišnjici poklanjanja niškog aerodroma na NKD debati "Samo vas gledamo"

Povodom trogodišnjice poklanjanja niškog aerodroma državi, Nacionalna koalicija za decentralizaciju organizuje debatu “Samo vas gledamo”, u utorak, 22. juna, od 18 sati u City smart klubu u Nišu.

Niški odbornici su 22. juna 2018. godine, u ime građana, a ne pitajući ih, poklonili aerodrom državi, a implikacije tog postupka osećaju se i danas, navode organizatori. Ističu da "taj nesavršeni posao, nepovoljan za Niš i Nišlije, i dalje nije završen".
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Koji su sve repovi ove centralizacijske odluke? Ekonomsko, političko ili identitetsko pitanje za Nišlije? Da li neregulisani dug za zemljište opterećuje budućnost Niša? Šta će biti sa subvencionisanim linijama? Da li se država pokazala kao dobar gazda i jel ispunila obećanja? Koliko je francuska veza uticala na Niš, a koliko su se pojedinili obogatili od ove veze? - neka su od pitanja koja će dobiti odgovor - kažu iz NKD-a.

Na debati će govoriti novinarka KRIK-a Vesna Radojević, novinar Miša Brkić, direktor Nacionalne koalicije za decentralizaciju Mladen Jovanović, dok će debatom moderirati Milan Zirojević.

Oni koji bi želeli da prate tribinu uživo i postavljaju pitanja učesnicima mogu da se registruju na ovom linku, a prenos debate će biti i na FB stranici Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.