O popularnoj kulturi, buntu i protestima na ciklusu tribina u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 17.Mar.2019, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O popularnoj kulturi, buntu i protestima na ciklusu tribina u Nišu

Da li su protesti postali deo srpske popularne kulture, zbog kojih kulturoloških, političkih i društvenih vrednosti protestujemo i da li se i koliko popularna kultura bunta promenila od devedesetih do danas, teme su tribina koja će se tokom marta i aprila održavati u niškom klubu Feedback. Prva tribina biće održana u ponedeljak, 18. marta od 18 sati.

Na prvoj u nizu tribini Popularna kultura bunta u Srbiji govoriće politički teoretičar Rastislav Dinić, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << novinar Nemanja Stevanović i umentik i aktivista Miljan Ž. Veselinović, a razgovor će voditi novinar Boban Kocev.

Ovim ciklusom želimo da se osvrnemo na stanje društva iz prošlosti, provučeno kroz prizmu popularne kulture koja ga okružuje danas. Ideja je da pričamo i o tome koliko mediji, javne ličnosti i pojave doprinose stvaranju novih vrednosti u društvu danas, a koliko su imali uticaja nekada – kažu organizatori.

Tribine organizuje Udruženje Štek house u saradnji sa klubom Feedback, a ulaz je slobodan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.