O perspektivi mladih u Nišu na tribini na nišavskom keju

Izvor: JužneVesti.com, 23.Maj.2023, 16:13

O perspektivi mladih u Nišu na tribini na nišavskom keju

U želji da prenesu ideje, predloge i razmišljanja, ali i probleme sa kojima se mladi suočavaju, u sredu, 24. maja od 18 sati biće organizovana tribina “Perspektiva mladih u Nišu” na amfiteatru nišavskog keja u organizaciji Nove Generacije.

Domaćini tribine su osnivač organizacije ekonomista i aktivista Nikola Veličkov, komunikološkinja Sanja Stevanović i maturant gimnazije Luka Đorđević, dok će gost tribine biti narodni poslanik Đorđe Stanković. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Formirana je nova omladinska organizacija koja će okupljati mlade ljude i pretežno se baviti omladinskim temama u gradu - rekao je Veličkov.

Prema rečima Đorđa Stankovića, studentski aktivizam i pozicija mladih u društvu, te da u Nišu trenutno, mladi ne vide svoju perspektivu u Srbiji, koja, kako je rekao, itekako postoji.

Želimo da promovišemo taj potencijal grada, ali i da predstavimo novim generacijama da to samo zajedno možemo da ostvarimo. Od generacija naših roditelja bi trebalo da očekujemo samo podršku, a da plan i ciljeve ostvarimo sami i na njima radimo zajedno. Budućnost Niša je u novoj generaciji - rekao je Stanković.

Stanković je zaključio da će tribina koja će biti održana u sredu biti idealna prilika da mladi ljudi razmene ideje i predloge kako unaprediti njihov položaj u gradu i društvu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.