O mitovima i istinama o porođaju, dojenju i čuvanju bebe na predavanju za trudnice u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 21.Feb.2024, 10:26

O mitovima i istinama o porođaju, dojenju i čuvanju bebe na predavanju za trudnice u Nišu

Trudnice koja žele da od lekara čuju odgovore na brojna pitanja o porođaju, dojenju, prvim danima sa bebom, kao i postopođajnoj depresiji, mogu posetiti Kongres za buduće roditelje koji će biti održan u Nišu u nedelju, 25. februara od 17 sati u hotelu Tami residens.

Kako kažu iz Udruženja "Klub beba trudnica i mama", ova edukacija za trudnice je besplatna, a one koje dođu imaće priluku da čuju predavanja stručnjaka iz oblasti ginekologije i pedijatrije. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Razgovaramo o mitovima i istinama na sledeća pitanja: akušerske intervencije, carski rez, pratnja na porođaju, proceduri pripreme za anesteziji, epiduralu, Apgar skoru, o tome šta se radi sa bebom prvih sat vremena nakon rođenja, kako da mama zna koliko je mleka dovoljno bebi i kada je sita, koliko beba treba da dodada grama mesečno, kako da se primeti da sa bebom nešto nije u redu i kada mama treba da se zabrine ako je savladavaju različite emocije - navode organizatori.

Predavači će biti Petar Stojković specijalista ginekologije i akušerstva, Tamara Petković, specijalista anestezije,Ana Milenović, pedijatar-neonatolog, Vanja Petrovski, specijalista pedijatar i Margo Božinović Stanojević dečiji i adolescentni psihijatar.

Buduće mame koje su zainteresovane za ovo predavanje treba da se prijave putem upitnika na ovom linku.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.